Uusimmat

Samsung Galaxy S II ylikellotettu 1,8 GHz:iin – bootattu jopa 2 GHz kellotaajuudella

13.05.2011 14:20 Juha Kokkonen

Ylikellotettu Galaxy S II

Ylikellotus on tullut pysyväksi osaksi nykypäivän suorituskykyisien älypuhelimien harrastamista ja uutuuspuhelimista revitään irti huimia kellotaajuuksia. Nyt xda-developers-foorumin kellotusgurujen kynsiin on eksynyt tuore Samsung Galaxy S II, jonka suorittimen kellotaajuus oli julkaisuhetkellä 1 GHz, mutta jota valmistaja nosti jälkikäteen 1,2 GHz:iin.

Tämä ei ole tietysti riittänyt ”coolbho3000”-nimimerkkiä käyttävälle foorumilaiselle, vaan Galaxy S II:n kellotaajuutta on korotettu vakaasti yli 1,5 GHz:n rajapyykin 1375 mV jännitteellä. Lisäksi sama kaveri on onnistunut boottaamaan puhelimen 2 GHz:n kellotaajuudella ja ajamaan Linpack-testin läpi 1,8 GHz:n kellotaajuudella erittäin korkeilla jännitteillä ja lämmöillä. Kyseinen tulos löytyy Linpackin TOP10-listalta.

Hän on myös ystävällisesti jakanut lähdekoodin ja ohjeet 1,5 GHz:n vakaan ylikellotuksen toteuttamiseksi mihin tahansa Galaxy S II -puhelimeen. 1,5 GHz:n kellotaajudella puhelin saa Quadrant-testistä lähes 4100 pistettä ja selviää Linpack-testistä 1,42 sekunnissa (59 MFLOPS). Vertailun vuoksi ensimmäisen sukupolven Galaxy S saa vakiokellotaajuuksilla kyseisissä testeissä noin 1200 pistettä ja vajaan 6 sekunnin ajan.

xda-developers, [MOD] Galaxy S II Overclocked to 1.5GHz: 4000+ in Quadrant!

Muropaketin uusimmat