Uusimmat

Samsung Galaxy S7:n rajumpaa menoa kestävä active-versio esiintyy vuotokuvissa

09.05.2016 12:21 Juha Kokkonen

galaxy-s7-active-090516

Samsungilla on jo useamman vuoden ajan ollut tapana julkaista Galaxy S -sarjan huippumalleistaan kestävämpi active-versio ja tämäkään vuosi ei näyttäisi tarjoavan poikkeusta, mikäli tuoreita vuotokuvia on uskominen. Vietnamilaislähteistä peräisin olevissa kuvissa esiintyy maastokuvioidulla takakuorella ja tukevilla reunoilla varustettu puhelin, jonka takakuoressa on ”Galaxy S7 active” -logo. Takakuoren yläosassa on myös AT&T-operaattorin logo.

Kuvan puhelimen takakuoreen liimattu tarra vahvistaa, että Galaxy S7 activen mallinumero on aiempien huhujen mukaisesti SM-G891A. Asiasta ei ole toistaiseksi varmistusta, mutta GS7 active on todennäköisesti edeltäjänsä tapaan MIL-810G-standardin mukaisesti iskunkestävä sekä IP68-standardin mukaisesti vesi- ja pölysuojattu. Muilta ominaisuuksiltaan sen odotetaan noudattavan perus-GS7-malleja, joskin akku on todennäköisesti suurempi. Huomionarvoisena seikkana kotinäppäin on täysin tasainen, joten GS7 active saattaa olla ensimmäinen sormenjälkitunnistimella varustettu active-malli.

Galaxy S7 activen saapumisesta Suomen markkinoille ei kannata kuitenkaan herätellä liikaa toiveita, sillä ainakaan viime vuonna yhdysvaltalaisen AT&T-operaattorin valikoimiin julkaistu Galaxy S6 active ei koskaan saapunut Suomen tuontiohjelmaan.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat