Uusimmat

Samsung Galaxy Z Flip6 -puhelin julkaistiin – Entistä enemmän väriä, isompi akku ja lisää tekoälyä

Kuva: Muropaketti

10.07.2024 16:00 Muropaketin toimitus

Samsung julkaisi taittuvanäyttöisen Galaxy Z Fold6 -mallin lisäksi myös simpukkamallisen Galaxy Z Flip6 -puhelimen. Myös tämän mallin kohdalla uudistukset ovat hyvin maltilliset.

Uuteen Samsung Galaxy Z Flip6 -puhelimeen pätee sama kuin isoveljeensä eli Galaxy Z Fold6-mallliin. Myös simpukkaversiossa on otettu askel eteenpäin Galaxy AI -toimintojen hyödyntämisessä. Tammikuussa julkaistujen Galaxy S24 -mallien myötä käyttöön otetut tekoälyä hyödyntävät toiminnot, kuten puhelun automaattinen kääntäminen tietyille kielille sekä monet tekstin muotoiluun liittyvät ominaisuudet ovat luonnollisesti käytettävissä myös uusimmissa puhelinmalleissa.

Samsung Galaxy Z Flip6 -puhelimessa on auki taitettuna 6,7 tuuman näyttö. Tämä Dynamic AMOLED 2X yltää 120 hertsin virkistystaajuun. Kansinäytössä käytetään siinäkin AMOLED-paneelia, mutta tämän näytön koko on 3,4 tuumaa, ja sen virkistystaajuun on 60 hertsiä.

Kuva: Muropaketti

Ehkä merkittävin muutos edeltäneeseen Galaxy Flip5 -malliin nähdään pääkamerassa. Siinä missä edeltäjä sai tyytyä 12 megapikselin kennoon on Galaxy Flip6 saanut käyttöönsä 50 megapikselin pääkameran. Aukkoarvo on ennallaan eli f1.8.

Toinen selkeä edistysaskel on tapahtunut akkukapasiteetissa. Sen on kasvanut 4000 milliampeerituntiin (aiemmassa versiossa 3700 mAh).

Galaxy Z Fold6 -mallin tapaan myös tässä versiossa on käytössä Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy -mobiilialusta. Tallennustilaa puhelimessa on joko 256 tai 512 gigatavua. LPDDR5X RAM-muistia on kaikissa muistiversioissa 12 gigatavua, mikä on sekin selkeä edistysaskel Galaxy Flip5 -mallin kahdeksasta gigatavusta.

Tyylittelyssä on yksi selkeä muutos. Puhelimen väritys on nyt nähtävissä kaikilla sivuilla, mutta myös takakameroiden objektiiveja kiertävissä kehissä. Ulkomitat ovat sen sijaan käytännössä ennallaan, vaikkakin kiinni taitettuna paksuudesta on hiottu pois 0,2 millimetriä.

Päivityslupaus on myös simpukkamallissa erinomainen. Sekä käyttöjärjestelmäpäivityksiä että tietoturvapäivityksiä on luvassa seitsemäksi vuodeksi.

Samsung Galaxy Z Flip6 tulee myyntiin harmaana, keltaisena, sininisenä ja vihreänä värivaihtoehtona. Hinnat alkavat 256 gigatavun version 1259 eurosta. Puhelimien ennakkomyynti alkaa välittömästi ja varsinainen myynti heinäkuun 24. päivä.