Uusimmat

Samsung Galaxy Z Fold6 -puhelin julkaistiin – hienoisesti kutistuneessa mallissa entistä enemmän tekoälytoimintoja

Kuva: Muropaketti

10.07.2024 16:00 Muropaketin toimitus

Jo pidemmän aikaan huhuissa pyörinyt Samsungin taittuvanäyttöinen Galaxy Z Fold6 -puhelin on nyt julkaistu myös virallisesti. Mitään mullistavaan uudessa mallissa ei nähdä, mutta ulkoasu on muuttunut selvästi kulmikkaampaan suuntaan. Tekoälyä hyödyntävien toimintojen määrä on puolestaan kasvanut entuudestaan.

Uudessa Samsung Galaxy Fold6 -puhelimessa on jälleen otettu askel eteenpäin Galaxy AI -toimintojen hyödyntämisessä. Tammikuussa julkaistujen Galaxy S24 -mallien myötä käyttöön otetut tekoälyä hyödyntävät toiminnot, kuten puhelun automaattinen kääntäminen tietyille kielille sekä monet tekstin muotoiluun liittyvät ominaisuudet ovat luonnollisesti käytettävissä myös uusimmissa puhelinmalleissa.

Nyt tekoälyä on tuotu entistä enemmän myös kuvien luomiseen. Uudet taittuvanäyttöiset puhelimet osaavat kevyen luonnostelun jälkeen luoda graafisia elementtejä.

Vaikka aiemmin kohtuullisen pyöristetyistä kulmista tunnettu malli on nyt selvästi aiempaa kulmikkaampi, eivät mitat ole merkittävästi muuttuneet. Uuden Samsung Galaxy Z Fold6 -puhelimen mitat ovat nyt kokoon taitettuna 153,5 x 68,1 x 12,1 millimetriä ja auki taitettuna 153,5 x 132,6 x 5,6 millimetriä. Puhelin on siis reilun millimetrin edeltäjäänsä lyhyempi, mutta millimerin leveämpi. Myös paksuudesta on hinkattu pois reilu millimetri.

Kuva: Muropaketti

Puhelin painaa 239 grammaa. Pienoisen kutistumisen myötä laitteen painokin putoaisi 14 siis gramman verran.

Galaxy Z Fold6 -puhelimen pää- eli keskinäyttö on kooltaan 7,6 tuuma. Siinä käytetty Dynamic AMOLED 2X -paneeli yltää 120 hertsin virkistystaajuuteen. Näytön tarkkuus on 2160 x 1856 pikseliä.

Puhelimen kansinäyttö on aavistuksen kasvanut ja on nyt kooltaan 6,3 tuumaa, ja siinä käytetään AMOLED-paneelia, joka sekin tukee 120 hertsin virkistystaajuutta. Kansinäytön tarkkuus on 2376 x 968 pikseliä. Näytön kirkkaus yltää nyt kummassakin 2600 nitiin.

Puhelimen suorituskyvystä vastaa Qualcommin Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy -mobiilialusta. Tämä versio on tuttu jo Galaxy S24 Ultra -puhelimista. Tallennustilaa puhelimessa on joko 256 tai 512 gigatavua tai yksi teratavu. LPDDR5X RAM-muistia on kaikissa muistiversioissa 12 gigatavua.

Takakamera koostuu jo tutuksi käyneeseen tapaan kolmesta kamerayksiköstä. Tässä kehitystä ei merkittävästi ole tapahtunut, sillä tekniset tiedot ovat vastaavat kuin Galaxy Z Fold5 -mallissa.

Galaxy Z Fold6 -puhelimessa käytetään siis 50 megapikselin kennon pääkameraa. Sen aukkoarvo on f1.8 ja kamera on optisesti vakautettu. Ultralaajakulmakameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja kamera tarjoaa 120 asteen kuvakulman. Lisäksi käytettävissä on kymmenen megapikselin telekamera, jonka aukko on f2.4, ja myös tämä kamera on optisesti vakautettu. Telekamera tarjoaa kolminkertaisen optisen zoomin. Kamerakattauksen täydentävät keskinäytön alle sijoitettu neljän megapikselin kamera sekä etunäytön 10 megapikselin selfiekamera.

Puhelimen akku on kapasiteetiltaan edelleen 4400 milliampeerituntia, eikä pikalatausnopeuskaan ole kasvanut 25 watissa. Langallisen latauksen lisäksi käytettävissä on on 15 watin langaton lataus ja viiden watin käänteinen langaton lataus. IP-luokitus on nyt 48, joten puhelimen pitäisi kestää nyt myös pölyä.

Puhelimen päivityslupaus on sen yksi valteista. Luvassa on nimittäin seitsemän vuoden käyttöjärjestelmäpäivitykset sekä tietoturvapäivitykset.

Myyntiin puhelimesta tulee kolme värivaihtoehtoa: Sininen, hopea ja pinkki. Galaxy Z Fold6 -puhelimien hinnat alkavat 2099 eurosta, jolla saa 256 gigatavun tallennustilan version. Puhelimien ennakkomyynti alkaa välittömästi ja varsinainen myynti heinäkuun 24. päivä.