Samsung ja LG suunnittelevat näyttölasiin upotettua ”kaiutinta” ensi vuoden puhelinmalleihin

14.06.2018 09:33 | Muropaketin toimitus

Jotta puhelinvalmistajat pääsevät eroon tunteita puoleen ja toiseen herättävästä näyttölovesta, on kuuloke ja etukamera saatava upotettua osaksi näyttöpaneelia. Samsung ja LG kehittävät tietojen mukaan tällaisia ratkaisuja jo lähitulevaisuuden malleihin.

Uudella tavalla toteutetuissa näytöissä olisi ylemmällä puoliskolla kattava, 100 – 8000 hertsin taajuusalueella värähtelevä alue. Sen kautta välittyvä ääni kuuluisi, kun korvaa pitää kiinni näytössä.

Samankaltaista tekniikka on jo nähty Vivo NEX -puhelinmallissa. Vivon mukaan näytön värähtelyyn perustuva tekniikka kuluttaa vähemmän virtaa ja vuotaa vähemmän ääntä ulkopuolelle kuin muut koko rungon kattaville näytöille suunnitellut teknologiat.

LG on jo onnistunut teknologian kaupallistamisessa televisioiden Crystal Sound -ääniratkaisussa, joten sen odotetaan tuovan samantyyppinen ratkaisu ensi vuoden puhelimien OLED-näyttöpaneeleihin.

Samsung on jo esitellyt oman toteutuksensa prototyyppiä toukokuussa järjestetyssä Display Week -näyttelyssä. Samsungin teknologiaa odotetaan joko Galaxy S10 -puhelinmalliin tai tulevaan taittopuhelimeen, joka voi olla ensi vuoden pääasiallinen lippulaivamalli.

Tilanteesta uutisoi ETNews (Googlen käännös).