Uusimmat

Samsung julkaisee Note7:n ongelmien syyn vielä tämän vuoden aikana?

30.11.2016 19:22 Muropaketin toimitus

note7-10102016

Korealainen The Investor uutisoi alan lähteiltä kuulemiin tietoihin perustuen, että Samsung kertoo vielä tämän vuoden aikana, mikä aiheutti Galaxy Note7 -puhelimissa akkujen räjähtämiset. Oli aikataulu mikä tahansa, syy on joka tapauksessa selvitettävä ja kerrottava ennen seuraavan sukupolven Galaxy S8 -puhelimen julkaisua helmikuussa.

Samsung käynnisti 11. marraskuuta tutkimukset yhteistyössä Yhdysvaltojen ja Korean turvallisuusviranomaisten sekä asiantuntijoiden kanssa selvittääkseen, miksi yli sadan Note7-puhelimen akku räjähti tai syttyi tuleen. Yhdysvalloissa raportoituja tapauksia oli 92 ja Koreassa ainakin 17 kappaletta.

Ensimmäisen kerran Samsung ilmoitti maailmanlaajuisesta Note7-puhelimien takaisinkutsusta 2. syyskuuta ja vaihtoi sisaryrityksensä Samsung SDI:n valmistamat akut tuotannossa kiinalaisen ATL:n valmistamiin akkuihin.

Yhdysvalloissa päivitettyjen ja turvalliseksi merkittyjen Note7-puhelimien myynti jatkui 21. syyskuuta, ja Etelä-Koreassa myyntiä jatkettiin 1. lokakuuta. Jatkuneiden akkujen räjähtelyiden ja tulipalojen seurauksena Galaxy Note7:n myynti keskeytettiin toisen kerran 10. lokakuuta. Tuotannon lopettamisesta kerrotiin lopulta päivää myöhemmin, 11. lokakuuta.