UUSIMMAT

Samsung julkaisi oman 12 megapikselin ”Dual Pixel” -kamerasensorinsa

09.03.2016 16:30 Juha Kokkonen

samsung12mpixdualpixel

Samsung Electronics on julkaissut tänään oman älypuhelimiin suunnatun 12 megapikselin kuvasensorin, joka on varustettu Dual Pixel -tarkennustekniikalla sekä 1,4 mikrometrin pikselikoolla. Lisäksi sensori hyödyntää myös Samsungin ISOCELL-tekniikkaa, joka eristää pikseli toisistaan ja vähentää näin niiden välisiä häiriöitä. Uusi sensori on valmistettu ”chip-stacking”-tekniikalla, eli 65 nm viivanleveydellä varustettu kuvasensori on pinottu yhteen 28 nm viivanleveydellä valmistetun logiikkapiirin kanssa.

Dual Pixel -tekniikka on tuttua järjestelmäkameroista ja se tarkoittaa käytännössä sitä, että kamerasensorin kaikkiin kuvapikseleihin integroituja fotodiodeja voidaan hyödyntää apuna myös vaiheentunnistukseen (PDAF) perustuvassa automaattitarkennuksessa. Käytännössä tekniikan luvataan tekevän tarkentamisesta entistä nopeampaa ja luotettavampaa olosuhteista riippumatta. Myös uusien Galaxy S7 -älypuhelimien kamera käyttää Dual Pixel -tekniikkaa.

Samsungin mukaan uusi 12 megapikselin kuvasensori on jo massatuotannossa, mutta se ei kerro tiedotteessa käytetäänkö sitä jo esimerkiksi uusissa Galaxy S7 -älypuhelimissa.

Samsungin julkaisutiedote