UUSIMMAT

Samsung julkisti vihdoin Gear Fit 2 -älyrannekkeensa sekä Gear IconX -älykuulokkeet

03.06.2016 11:53 | Juha Kokkonen

samsung-gear-fit-2-2-030616

Samsung on esitellyt eilen New Yorkissa järjestämässään tilaisuudessa uuden Gear Fit 2 -älyrannekkeensa. Laitteen tulo on ollut tiedossa, sillä siitä on liikkunut useita kuvavuotoja. Kyseessä on seuraajamalli pari vuotta sitten julkaistulle ensimmäisen sukupolven Gear Fitille.

Kuten nimestäkin voi päätellä, Gear Fit 2 on suunniteltu erityisesti liikkuville ja urheileville ihmisille. Rannekkeen kerrotaan tunnistavan automaattisesti käyttäjän harrastaman liikuntamuodon ja seuraavan sen edistymistä. Laite osaa myös opastaa käyttäjää lihaskuntoharjotteiden tekemisessä. Gear Fit 2 sisältää myös GPS:n, pulssimittarin sekä musiikkisoittimen, joten puhelinta ei tarvitse ottaa mukaan liikuntasuoritukseen. Kerätyt tiedot laite synkronoi S Health -sovellukseen.

Silikonihihnalla varustettu laite sisältää kaarevan pystysuuntaisen 1,55 tuuman Super AMOLED -kosketusnäytön, jonka tarkkuus on 216 x 432 pikseliä. Rakenne on suojattu IP68-standardin mukaisesti. Sisällä majailee gigahertsin kellotaajuudella toimiva kaksiytiminen järjestelmäpiiri, 512 Mt RAM-muistia ja neljä gigatavua tallennustilaa, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi ja barometri. Yhteys älypuhelimeen hoituu Bluetooth 4.2 -yhteyden avulla. Samsungin mukaan sisäinen 200 mAh akku riittää 3-4 päivän peruskäyttöön sekä viideksi päiväksi valmiustilassa. Käyttöjärjestelmänä laitteessa toimii Tizen OS. Värivaihtoehtoja on kolme: musta, sininen ja pinkki.

samsung-gear-iconx-030616

Samassa tilaisuudessa yritys esitteli myös uudet langattomat Gear IconX -nappikuulokkeet. Roiskevedenkestävät kuulokkeet aktivoituvat, kun ne asetetaan korviin. Ne osaavat tallentaa myös seuranta- ja aktiivisuusdataa, kuten matkan pituutta, nopeutta, kestoa, sykettä ja kaloreita, jotka synkronoituvat Samsungin S Health -sovellukseen. Kuulokkeet tarjoavat lisäksi puhutun palautteen harjoitteen etenemisestä sekä mahdollistavat jopa 1000 musiikkikappaleen tallentamisen sisäiseen neljän gigatavun muistiin. Kuulokkeiden sisäinen 47 mAh akku riittää noin 3,5 tunnin sisäisen musiikin kuunteluun tain 1,5 tunnin Bluetooth-striimaamiseen. Kuulokkeet ladataan niiden mukana toimitettavassa telakkakapselissa, joka sisältää 315 mAh akun.

Gear Fit 2:n myynti alkaa kesäkuun 10. päivä ja sen suositushinta on 220 euroa. Gear IconX -kuulokkeet saapuvat myöhemmin kesän aikana 250 euron suositushintaan. Molemmat uutuustuotteet ovat yhteensopivia vain Androidin kanssa.