Samsung kasvattaa ruutukokoa entisestään, Galaxy Note 8 -puhelimeen luvassa 6,3 tuuman näyttö

16.05.2017 17:14 | | 153 | 2

Viime vuoden ikävistä tapahtumista huolimatta Samsung uskoo Note-linjansa voimaan. Galaxy Note 8 -mallista tihkuukin vähitellen tietoja julkisuuteen. AndroidHeadlinesin Weibosta bongaama tiedonmurunen kertoo uutuuden näytössä olevan mittaa peräti 6,3 tuumaa. Mikäli laitteen kuvasuhde on sama kuin S8 -mallissa, eli 18,5:9, on kyseessä pituussuunnassa melkoinen mötikkä. Virallista tietoa näytöstä ei ole, mutta sen uskotaan perustuvan Super AMOLED QHD+ -paneeliin, ja näytön suojana olevan Corning Gorilla Glass 5 -lasia.

Puhelimeen povataan myös ensimmäistä Samsungin tuplakameraa. Muutoksia tulee myös ”kamerakyhmyyn”, joka on ilmeisesti onnistuttu Note 8 -mallista poistamaan. Sen takapuoli siis olisi täysin tasainen.

Lisäksi huhut kertovat S Pen -kynän tarinan jatkumisesta myös 2017 ja Samsungin omasta 10 nanometrin viivanleveydellä valmistetusta Exynos 8895 -järjestelmäpiiristä. Sama piiri vauhdittaa myös osaa S8 -malleista. Keskusmuistia on lähteestä riippuen joko neljä tai kuusi gigatavua ja tallennustila 64 gigatavua. Sormenjäljenlukijan odotetaan tällä kertaa sijoittuvan näyttölasin alle. Samaa tosin huhuttiin jo S8-mallin kohdalla, mutta tekniikka ei ehtinyt vielä valmistua ennen puhelimen julkistusta.