UUSIMMAT

Samsung on keskeyttänyt Galaxy Note7:n tuotannon – väliaikaisesti

10.10.2016 12:22 | Sampsa Kurri

note7-10102016

Useiden epävirallisten raporttien mukaan Samsung olisi keskeyttänyt väliaikaisesti Galaxy Note7:n tuotannon. Ilmoitus seuraa useita eri puolilla maailmaa raportoituja tapauksia, joissa kertaalleen vaihdetut ja Samsungin mukaan turvalliset laitteet ovat syttyneet palamaan tai räjähtäneet.

Etelä-Korealaisen uutistoimiton mukaan päätös tuotannon keskeyttämisestä on syntynyt yhteisymmärryksessä Etelä-Korean, Kiinan ja Yhdysvaltojen turvallisuusviranomaisten kanssa. Wall Street Journal uutisoi, että Samsung on tänään ilmoittanut säätävänsä Note 7:n tuotantoaikataulua parantaakseen laatua ja turvallisuutta, mutta ei suostunut tarkentamaan lausuntoaan tai vahvistamaan tuotannon keskeyttämistä. Samsung on ilmoittanut kertovansa aiheesta myöhemmin lisää, kun enemmän yksityiskohtia on tiedossa.

Samsung ilmoitti noin 2,5 miljoonan Galaxy Note7 -puhelimen takaisinkutsusta akkuongelmien takia syyskuun alussa ja alkoi toimittamaan asiakkaille korjattuja puhelimia lokakuussa. Jos myös jo kertaalleen vaihdetut Note7-puhelimet joudutaan kutsumaan takaisin, saattaa olla että koko puhelimen elinkaari tulee tiensä päähän.