UUSIMMAT

Samsung lanseeraa Bixby-tekoälyassistentin Galaxy S8:n yhteydessä?

10.01.2017 08:49 | Muropaketin toimitus

Samsungin omalta Samsung Pay Beta -sivulta löytyy viittaus huhuttuun uuteen Bixby-assistenttiin, josta odotetaan Samsungin vastausta muun muassa Googlen ja Applen tekoälyohjelmistoille. Näistä erityisesti Applen Siri on tullut tunnetuksi.

Samsungin Bixbyn lanseerauksen on ennakoitu tapahtuvan Samsung Galaxy S8:n julkistuksen yhteydessä.

Jo ensimmäisissä Bixby-huhuissa kerrottiin, että Samsung integroi tekoälyavustajansa kaikkiin omiin sovelluksiinsa, myös Samsung Pay’hin ja uuteen Samsung Pay Minimum -versioon. Samsung Pay Minimum on tarkoitettu vain verkko-ostosten tekoon.

Bixbyn taustalla on Samsungin vastikään ostama Viv-ohjelmistoyritys. Vivin perustivat pitkälti samat ohjelmoijat, jotka olivat avainrooleissa luomassa Siri-ohjelmistoa.

SamMobile raportoi marraskuussa Samsungin ja Vivin pitämästä tilaisuudesta, jossa Bixbyn toimintaa ja kykyjä hiukan valotettiin.

Bixby voisi kyetä hyödyntämään lähistöltä löytyviä älylaitteita ja toimimaan yhdessä niiden kanssa, ja sen avulla voisi olla esimerkiksi mahdollista ohjata älykodinkoneita äänikomennoilla puhelimen kautta. Lisäksi sovellus osaisi esimerkiksi tilata ruokaa tai kutsua taksin äänikomentojen avulla.

SamMobilen raportin mukaan kyseessä olisi kuitenkin lähinnä sellaisia toimintoja, joita löytyy myös Applen, Googlen, Microsoftin ja Amazonin tekoälyohjelmistojen tarjonnasta.

Hollatilainen GSMinfo.nl kertoi Nokian hakeneen EU-alueella patenttia Viki-tuotemerkille. Hakemuksesta löytyi kohta, joka viittaisi, että kyseessä olisi samantyyppinen ääniohjattava tekoälyassistentti kuin Samsungilla, Applella ja muilla.

Muropaketin uusimmat