Samsung lanseerasi virallisesti uuden Galaxy A -sarjan

02.01.2017 14:46 | Muropaketin toimitus | 81 | 3

Uutisoimme aikaisemmin uusiin Galaxy A -puhelimiin liittyneistä huhuista ja yhtiön julkaisemista kiusoittelukuvista. Samsung on nyt julkistanut puhelimet virallisesti. Kuten ennakoitua, sarjasta tulee myyntiin Suomessa A5- ja A3 -mallit.

Ominaisuudet vastaavat suurilta osin ennakoituja. Puhelimista löytyy IP68-luokituksen mukainen pöly- ja vesisuojaus, NFC-tuki, muistikorttipaikka, 3,5 mm kuulokeliitäntä ja USB-C-liitännät. Molemmat mallit on ilmestyessään varustettu Android 6.0.16 -käyttöjärjestelmällä.

A3 on varustettu 1.6 gigahertsin kahdeksanydinprosessorilla, 2 gigalla keskusmuistia ja 16 gigan massamuistilla. Muistia voi lisätä muistikortilla enintään 256 gigaa. Puhelimessa on HD-resoluution ja 4,7 tuuman Super AMOLED -näyttö. Takaa löytyy kolmentoista ja edestä kahdeksan megapikselin kamerat, joissa on molemmissa f/1.9 aukko. Akulla löytyy kokoa 2350 mAh.

A5:stä löytyy 1,9 gigahertsin kahdeksanydinprosessori, 3 gigaa keskusmuistia, 32 gigaa massamuistia ja tuki enintään 256 gigan muistikorteille. Puhelimen 5,2 tuuman Super AMOLED -näyttö on varustettu FullHD-resoluutiolla. Molemmissa kameroissa on 16 megapikselin kennot, joissa on f/1.9 aukot. Akulla on kokoa 3000 mAh.

Sarjaan kuuluu myös A7-malli, joka ei ole näillä näkymin tulossa Suomen markkinoille. Speksien puolesta se on muuten samanlainen A5:n kanssa, mutta näytöllä on kokoa 5,7 tuumaa ja akkuun mahtuu virtaa 3600 mAh.

Galaxy A3 ja Galaxy A5 saapuvat Suomessa kauppoihin 3. helmikuuta. Värivaihtoehdot ovat Black Sky, Gold Sand ja Peach Cloud. Ennakkotilaukset alkavat 13. tammikuuta. Hintaa A3:lla on 349 euroa ja A5:llä 449 euroa.

Keskustelu

Nämä ovat kiinnostavia ja järkevän hintaisia luureja. Saa mm. järkevän käyttöliittymän (fyysinen kotinäppäin ja kaksi muuta nappia ns. oikein päin, toisin kuin Huaweissa). Eikä tarvitse mitään ihme-kiinamerkkejä ostella.

Toivottavasti Samsung C-sarjalaiset tulevat Kiinan ulkopuolelle jossain vaiheessa kanssa myyntiin. Samsung C7, C7 Pro ja C9 Pro ovat Notejen kokoluokassa, mutta hieman järkevämmällä hinnalla ja todella hyvällä akunkestolla varustettu.

Tuo IP68 on erittäin tervetullut ominaisuus, mutta toi akku on kyllä ihan vitsi. A3 2016:ssa kun ei vastaavan kokoinen akku jaksa edes yhtä työpäivää nätisti loppuun, jos puhelinta käyttää yhtään enempää.

Muropaketin uusimmat