Uusimmat

Samsung lupaa valottaa Note 7:n ongelmien syytä lähiviikkojen aikana

13.10.2016 18:41 Juha Kokkonen
Kuva: Daniel Franks

Kuva: Daniel Franks

Samsungin Galaxy Note 7 -älypuhelimen ongelmat ovat olleet kaikkien alaa seuraavien huulilla viime viikkojen ajan ja Samsungin vihdoin päätettyä lopettaa koko puhelimen valmistuksen tekniikasta kiinnostuneiden huomio keskittyy ongelmien todelliseen syyhyn. Note 7:n ensimmäisen takaisinkutsun yhteydessä syyn kerrottiin olleen puhelimen akkukennoissa, mutta korjatun erän kanssa uusiutuneet ongelmat paljastivat, että syy ei ollut pelkästään akkuvalmistajassa. Ongelman syistä onkin jo liikkeellä useita teorioita, joihin Samsung ei ole toistaiseksi ottanut kantaa.

Nyt yritys on kuitenkin kommentoinut Business Insider -julkaisulle, että se aikoo tulevien viikkojen aikana selittää tarkalleen mikä meni vikaan Galaxy Note 7:n kanssa. Samsungin edustaja kommentoi, että uuden turvalliseksi väitetyn puhelinerän akut tulivat eri valmistajalta kuin ensimmäisen puhelinerän akut. Yritys suorittaa parhaillaan perusteellisia tutkimuksia asian tiimoilta, mutta toistaiseksi Samsung toteaa olevan liian aikaista spekuloida tutkimusten lopputuloksilla.

New York Timesin saamien tietojen mukaan Samsungilla ei ole toistaiseksi tietoa ongelman aiheuttajasta. Julkaisun mukaan ensimmäisten elokuussa tapahtuneiden räjähdystapausten jälkeen Samsung kiinnitti satoja työntekijöitä tutkimaan onnettomuuksien syytä, mutta lukuistenkaan rasitustestien jälkeen yritys ei saanut yhtä ainutta testilaitetta räjähtämään. Koska aikaikkuna oli tiukka ja laite piti saada markkinoille mahdollisimman pian, päättelivät Samsungin insinöörit NYT:n tietojen mukaan vian olevan akkukennossa. Laitteet takaisinkutsuttiin ja tilalle valmistettiin uusi puhelinerä eri valmistajan akuilla, mutta samat ongelmat jatkuivat.

Samsungin testausprosessista perillä oleva nimettömänä pysyttelevä henkilö on kommentoinut New York Timesille, että toisen ongelma-aallon myötä Samsungin insinöörit palasivat suunnittelupöydän ääreen selvittääkseen mikä aiheuttaa myös uudessa erässä ilmenneet räjähtelyongelmat. Samaan aikaan yrityksen johtoryhmä päätti kuitenkin vetää töpselin irti koko Note 7 -projektista. New York Timesin tietojen mukaan Samsungin insinöörit eivät ole edelleenkään onnistuneet toistamaan räjähdystä laboratorio-olosuhteissa.