Uusimmat

Samsung menetti ykkössijansa kannattavimpana Android-laitevalmistajana

29.11.2016 13:08 Muropaketin toimitus

samsung_1

Tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan Samsung on menettänyt kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä ykköspaikkansa kannattavimpana Android-valmistajana kiinalaiselle Huaweille.

Älypuhelinmarkkinoiden yhteenlaskettu liikevoitto kolmannella vuosineljänneksellä oli 9,4 miljardia dollaria. Kun luvut pureskellaan auki, ne ovat hurjaa luettavaa. Applen osuus älypuhelinmarkkinoiden voitoista oli jopa 91 prosenttia eli 8,5 miljardia dollaria. Huawei nousi kannattavimmaksi Android-laitevalmistajaksi ensimmäistä kertaa 2,4 prosentin eli 200 miljoonan dollarin osuudella.

Kaksi muuta kiinalaista valmistajaa OPPO ja Vivo jäi hieman Huawein taakse noin 2,2 % osuudella. Samsungin ja kaikkien muiden älypuhelinvalmistajien yhteenlaskettu osuus voitosta oli 2,2 % eli Samsung putosi käytännössä neljänneksi kannattavimmaksi Android-valmistajaksi.

Syy Samsungin hiipumiselle on selvä: kahteen kertaaan takaisinkutsuttu ja lopulta kuopattu Galaxy Note7. Vielä edellisellä neljänneksellä huhti-kesäkuussa Samsungin osuus Android-laitevalmistajien voitoista oli 82 %.

sa-28112016