UUSIMMAT

Samsung myöntää käyttävänsä kahta eri kameramoduulia Galaxy S6 -malleissa

08.05.2015 17:32 | Juha Kokkonen

GS6 edge

Viime viikolla tehtyjen ensimmäisten käyttäjähavaintojen mukaan Samsungin uusista lippulaivamalleista löytyi aiemmin tiedossa olleen Sony IMX240 -kuvakennon lisäksi myös Samsungin itsensä valmistamaa 16 megapikselin ISOCELL-kennoa. SamMobile-sivusto ehti jo vertaamaankin eri kamerakennojen välisiä eroja ja niiden kuvanlaadun havaittiin poikkeavan toisistaan erityisesti värintoiston ja valkotasapainon osalta.

Nyt Samsung on myöntänyt havainnot Galaxy S6 -malleista löytyneistä eri kamerasensoreista paikkaansa pitäviksi. Benelux-maiden Samsungin edustaja on todennut SamMobilelle, että yritys käyttää S6 ja S6 edge -malleissaan eri tavarantoimittajien kamerasensoreita. Samsungin edustajan mukaan käytetyt komponentit täyttävät kuitenkin tiukat maailmanlaajuiset laatu- ja suorituskykystandardit. Se on epäselvää, mitä kyseiset standardit pitävät tarkalleen sisällään, mutta ainakaan vertailukuvien perusteella ne eivät kuitenkaan pysty takaamaan samanlaista kuvanlaatua Sonyn ja Samsungin kuvakennojen välillä. Erot ovat sen verran selkeästi havaittavissa, että niillä voi olla valokuvaukseen keskittyvälle käyttäjälle suurikin merkitys.

Syy kahden eri kuvasensorin käytölle saattaa olla Sonyn valmistuskapasiteetissa, sillä yrityksen on raportoitu kärsineen ongelmista vastata kysyntään kamerapuolen komponenttitoimituksissaan. Toimitusongelmat ovat koskeneet ainakin 13 megapikselin IMX214-sensoria, mutta jos IMX240:n valmistuksessa ei myöskään pystytä vastaamaan kysyntään, on Samsung saattanut siitä syystä käyttää osassa laitteista omaa ISOCELL-sensoriaan.

Hexus, Samsung admits not all Galaxy S6 handsets use Sony image sensor

SamMobile, Here’s the difference between Samsung and Sony camera sensors on the Galaxy S6 and S6 edge