Samsung tarjoaa Note 7:n omistajille tulenkestäviä palautuslaatikoita

12.10.2016 10:46 | Juha Kokkonen

note7-return-box-1201016

Samsung teki eilen kovan päätöksen ja ilmoitti lopettavansa Note 7 -älypuhelimensa valmistuksen lopullisesti. Työ puhelimen parissa ei kuitenkaan pääty siihen, sillä nyt Samsungin on jälleen kerättävä kaikki vialliset laitteet pois asiakkailtaan.

Ainakin Yhdysvalloissa Samsung tarjoaa kuluttajille ilmaisia lähetysvalmiita tulenkestäviä palautuslaatikoita, joiden rakenne on suunniteltu kestämään sisällä kuljetettavan puhelimen räjähtäminen ja tulipalo. Toteutuksella pyritään varmistamaan, että puhelin ei aiheuta vahinkoja ympäristölleen matkallaan takaisin valmistajan palautuskeskukseen.

XDADevelopers-sivusto esittelee Samsungin palautuspakkausta videolla. Tulenkestävän palautuspakkauksen mukana toimitetaan myös lateksihanskat, sillä pakkauksen sisällä käytetty paloeristemateriaali saattaa ilmeisesti aiheuttaa ärsytystä ihokosketuksen jälkeen. Paketin mukana toimitetaan myös seikkaperäiset palautusohjeet, joissa neuvotaan laittamaan Note 7 ensin antistaattiseen pussiin ja sen jälkeen kahteen eri laatikkoon ennen varsinaista tulenkestävää pakettia.

Samsung kuljettaa vialliset puhelimet takaisin itselleen maakuljetuksena ja asiasta löytyy myös selkeä maininta palautuspakkauksen pinnassa. Lentoyhtiöt eivät luonnollisestikaan halua kyytiinsä lastillista räjähdysvaarallisilla akuilla varustettuja puhelimia.