Uusimmat

Samsung: Vulkan-versio TouchWizistä voi parantaa akkukestoa jopa 40 minuuttia

28.04.2016 15:01 Petrus Laine

Samsung TouchWizin Vulkan-versio säästää akkua

Khronoksen uusi matalan tason rajapinta Vulkan tuo myös mobiilimaailmaan paljon uusia mahdollisuuksia. Vulkan kykenee hyödyntämään sekä prosessoreita että grafiikkaohjaimia paremmin kuin esimerkiksi OpenGL ja mobiilimaailmassa suosittu OpenGL ES.

Googlen Android on yksi niistä käyttöjärjestelmistä, jotka tukevat virallisesti Vulkan-rajapintaa, ja tuki on jo ehditty lisäämään ainakin tuoreimpiin lippulaivoihin. Samsung ei aio jäädä ihmettelemään sivusta, mitä muut saavat aikaan rajapinnalla, vaan työskentelee ahkerasti ottaakseen siitä ilon irti myös itse, raportoi Android Central.

Yhtiöllä on työn alla uusi käyttöliittymä Androidille, joka käyttäisi OpenGL ES:n sijasta Vulkania. Yhtiön testeissä Vulkan-versio TouchWizistä kuluttaa selvästi vähemmän akkua, kuin OpenGL ES -versio. Yhtiön sisäisten testien mukaan 3600 mAh:n akulla pelkästään käyttöliittymän renderöinti Vulkanilla voisi lisätä akun kestoa noin 40 minuuttia. Vastaavia säästöjä tullaan epäilemättä näkemään myös ohjelmissa, kunhan niiden kehittäjät siirtyvät Vulkan-rajapinnan pariin.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat