Samsungilta kova ratkaisu – Note 7 -älypuhelimen valmistus lopetetaan pysyvästi

11.10.2016 15:23 | Juha Kokkonen

burn-new-note7-061016

Samsung on tehnyt kovan, mutta monien mielestä oikean päätöksen lopettaa Galaxy Note 7 -älypuhelimensa valmistuksen lopullisesti. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Samsung ei aio enää valmistaa, markkinoida eikä myydä kyseistä puhelinta. Yritys tiedotti asiasta Korean pörssissä aiemmin tänään ja asiasta uutisoivat lukuisat kansainväliset uutissivustot, kuten Bloomberg, New York Times ja Wall Street Journal. Uutinen tuli vain muutama tunti sen jälkeen, kun Samsung ilmoitti julkisella tiedotteella keskeyttävänsä Note 7 -mallin myynnin.

Elokuun alussa julkaistun Galaxy Note 7:n tie on ollut surullisen kivinen. Ensimmäiset uutiset palamaan syttyneistä yksilöistä tulivat julkisuuteen elokuun lopulla ja tapausten määrän kasvaessa Samsung päätti takaisinkutsua syyskuun alussa kaikki yli 2,5 miljoonaa ensimmäisen erän laitetta. Tuolloin ongelmien syy vieritettiin akkuvalmistajan piikkiin, joka osoittautui Samsungin omaksi tytäryhtiöksi. Uudet ”korjatut” versiot saapuivat suurimmille markkina-alueille syyskuun lopulla, mutta viime viikolla alkoi kantautua uutisia, joiden mukaan myös uudesta erästä peräisin olleet laitteet olivat syttyneet tuleen.

Monien talousasiantuntijoiden mielestä oli lopulta hyvä ratkaisu, ettei Samsung päätynyt enää viivyttämään tilannetta ja yrittänyt laitteeseen vielä uusia korjauksia toisen takaisinkutsun myötä. On mielenkiintoista nähdä miten merkittävän huippumallin täydellinen peruminen vaikuttaa Samsungin maineeseen sekä talouteen ja aikooko se käyttää ryvettynyttä Galaxy Note -mallinimeä vielä tulevissa puhelinmalleissaan. Olisi myös mielenkiintoista saada tietää ongelmien todellinen syy, joka ei kuitenkaan välttämättä pääse koskaan julkisuuteen.