UUSIMMAT

Samsungin älypuhelinmyynti laski ja taulutietokonemyynti kasvoi loppuvuonna

28.01.2016 12:28 | Juha Kokkonen

samsung_1

Samsung on julkaissut tänään päättyneen vuosineljänneksen sekä tilikauden 2015 tulosraporttinsa. Yrityksen älypuhelimien myyntimäärä ja liikevaihto putosi kolmanteen vuosineljännekseen nähden. Syyksi tähän Samsung kertoo varastojen tasaukset sekä myynnin painottumisen enemmän keski- ja edullisen hintaluokan puhelimiin. Yritys ei kuitenkaan julkaissut tarkkoja lukemia älypuhelimiensa toimitusmääristä.

Sen sijaan Samsungin taulutietokonemyynti kasvoi noin yhdeksään miljoonaan kappaleeseen, joka on hyvä tulos huomioiden, että Applen iPadien myynti on ollut laskussa. Taulutietokonemarkkinoilla Samsungin myyntivaltteja olivat erityisesti Galaxy Tab A sekä Tab S2.

Samsung Electronicsin mobiililaiteyksikön (IM Division) liikevaihto oli vuoden viimeisellä neljänneksellä noin 19 miljardia euroa, josta voittoa se teki noin 1,7 miljardia euroa. Tilikauden 2015 liikevaihto oli mobiililaitteiden osalta noin 78,7 miljardia euroa ja liikevoitto noin 7,7 miljardia dollaria. Vuoteen 2014 verrattuna liikevaihto putosi 7,3 % ja liikevoitto noin 30 %.

Alkaneen vuoden osalta Samsung painottaa taulutietokoneiden ja puettavien älylaitteiden tärkeyttä. Älypuhelinpuolella erityisesti uusien Galaxy A (2016) -mallien odotetaan parantavan myyntiä vuoden alkupuolella.

Samsung Newsroom, Samsung Electronics Announces Fourth Quarter & FY 2015 Results