Uusimmat

Samsungin mukaan 85 % USA:n Note 7 -puhelimista on saatu kerättyä takaisin

07.11.2016 15:52 Muropaketin toimitus

Note 7

Samsungin julkaiseman tiedotteen mukaan lähes 85 % kuluttajille päätyneistä Note 7 -älypuhelimista on palautunut Yhdysvalloissa Samsungin käsiin. Palautuksia on tehty Note 7:n palautus- ja vaihto-ohjelman puitteissa, ja Samsungin mukaan suurin osa asiakkaista on valinnut tilalle toisen Samsungin älypuhelinmallin.

Samsung kertoo keskittyvänsä keräämään loputkin jäljellä olevat Note 7 -puhelimet pois markkinoilta. Yritys kehottaa kaikkia jäljellä olevien Note 7 -puhelimien omistajia sammuttamaan laitteen välittömästi ja ottamaan yhteyttä operaattoriinsa tai lähimpään jälleenmyyjään.

Samsung on jo syöttänyt Euroopassa ja Etelä-Koreassa myytyihin Note 7 -puhelimiin päivityksen, joka rajoittaa sen akun kapasiteetin 60 prosenttiin. Nyt kyseisen päivityksen syöttämistä ollaan aloittamassa myös Yhdysvaltain markkinoilla. Akun varauksen rajoittamisen lisäksi päivitys tuo näytölle varoitusikkunan aina, kun puhelinta ladataan tai se käynnistetään uudestaan.

Ainakin Uudessa Seelannissa Samsung aikoo käyttää vieläkin rajumpia otteita, sillä se on ilmoittanut kytkevänsä kaikki Note 7 -puhelimet irti maan matkapuhelinverkosta marraskuun 18. päivänä. Maassa palauttamattomia laitteita on kuluttajien käsissä enää arviolta muutamia satoja kappaleita.