Uusimmat

Siemensin kesäkuun saldo: kolme uutta puhelinta

28.06.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Siemens on alkanut ottamaan kiinni muita valmistajia ja yrityksen mallisto on kokenut viime aikoina mielenkiintoisia uudistuksia. Juuri julkistettu A57-malli on suunnattu peruspuhelimeksi, mutta SL65 ja CFX65 ovat suunnattu hieman hinnakkaampaa puhelinta etsiville.

SL65

SL65 on varsin poikkeuksellinen Siemensin malli, koska se on oikeasti tyylikäs ja kiinnostava puhelin. Aiemminhan Siemensin tuotteita on moitittu harrastelijapiireissä erityisesti mallien samanlaisuudesta. Varsinkin muotitietoiset kuluttajat tulevat pitämään SL65:n mustasta väristä ja numeronäppäimet piilottavasta liukumekanismista.

Uusi malli sisältää myös hyvin kehittyneet kuvausominaisuudet vaikka käytössä on vain VGA-tason kamera. Sillä voi kuvata videokuvaa 8 ruudun sekunttivauhdilla. Kamera tukee myös viisin kertaista digitaalista zoomia ja erikseen liitettävä salama osaa automaattisen valoituksen. Nämä kaikki ominaisuudet ovat vielä ahdettu 99 grammaan, eli kyseessä on kohtalaisen kompakti malli.

Ohjelmiston puolella puhelin ei sisällä mitään uutta ja valitettavasti myös EDGE-tuki on jäänyt pois. Näyttönä mallissa on 65 tuhatta väriä toistava TFT-paneeli. Resoluutiota ei ole kuitenkaan vielä ilmoitettu, koska malli tulee myyntiin vasta myöhemmin tämän vuoden aikana.

CFX65

SL65 oli liukumalli, joten trendikkäästi CFX65 on simpukka. Metallin ja vaalean siniseksi värjätty simpukka sisältää erikoisuutena LED-salaman, jota voidaan käyttää myös taskulamppuna. VGA-tasoisen kameran ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin vain nelinkertaisen zoomin, eli malli ei tuo mitään uutta ja mullistavaa.

Näyttö on TFT:tä heikompi CSTN ja puhelin ei myöskään tue kuin kahta taajuutta (GSM900/1800). GPRS-tuki lukeutuu luonnollisesti ominaisuuksiin, mutta myöskään tämä malli ei tue nopeampaa EDGE:ä. Kokoa puhelimella on 97 x 48 x 23 mm ja painoa 88 grammaa.

A57

Aivan peruspuhelimeksi Siemensiltä tuli A57, joka ei ominaisuuksilla juhli, mutta on varmastikin hyvin edullinen. 84 gramman painoisen perusluurin mainittavimmat ominaisuudet ovat EMS-tuki ja 16-kanavaiset polyfooniset soittoäänet. Näyttö on kaksivärinen ja oransseilla valoilla taustavalaistu.

Valuutamuunnin ja neljä peliä on sisällytetty täyttämään hyöty- ja hupiominaisuuksien tarpeet.

Valmiusaikaa mallille lupaillaan vakioakulla 250 tuntia ja puheaikaa viisi tuntia. Markkinoille malli ehtii jo ensi kuussa.