Signal-pikaviestinsovellus saa videopuhelut – ja heikentää käyttäjien tietoturvaa

16.02.2017 09:17 | | 71

Signal-pikaviestinsovellus tunnetaan etenkin tietovuotaja Edward Snowdenin suosittelemana ohjelmistona. Turvallisuuteen panostavan Open Whisper Systemsin viestinsovellus ei ole muiden ominaisuuksiensa puolesta ollut kilpailijoidensa tasalla. Nyt tarjolla on kuitenkin uutta beta-versiota, jossa puheluominaisuuksia on viilattu. Lisäksi sen avulla pääsee soittelemaan myös videopuheluita.

Wiredin artikkelin mukaan samalla tietoturvaparatiisiin pääsee kuitenkin luikertelemaan myös utelias käärme. Uusi Signal-versio nimittäin ottaa iOS-laitteissa käyttöön Applen CallKit-rajapinnan. Sen ansiosta Signal-puhelut käsitellään kuten muutkin iPhoneista soitetut puhelut. Nihin voi esimerkiksi vastata suoraan lukitusruudusta, ja puhelun tiedot jäävät talteen puhelimen lokiin. Tietoturvaongelma tästä syntyy iCloud-synkronoinnin myötä, jolloin tiedot puheluista kopioituvat myös Applen pilveen.

Mikäli foliohatustaan pitää mahdollisimman monikerroksisena, voi ominaisuuden kuitenkin käydä napsauttamassa päältä pois sovelluksen Advanced-valikosta. Tietoja ei myöskään tallenneta, ellei CallKit-tuki ole päällä molemmilla puhelun osapuolilla.

Lopullisia päätöksiä CallKit-integraatiosta ei vielä ole Wiredin mukaan tehty, vaan Open Whisper Systems harkitsee edelleen, kytketäänkö CallKit-toiminnot päälle automaattisesti Signalin tulevissa versioissa vai pitääkö ne käydä naksauttamassa erikseen asetuksista käyttöön.