UUSIMMAT

Snapchat esitteli kameralla varustetut Bluetoothin välityksellä toimivat Spectacles-aurinkolasit

26.09.2016 14:48 | Juha Kokkonen | 6

spectacles-1-260916

Snapchatin taustalla toimiva yritys ilmoitti lauantaina vaihtavansa nimensä Snapchat Inc.:stä lyhyemmäksi Snap Inc.:ksi, koska Snapchat ei ole enää yrityksen ainoa tuote. Samassa yhteydessä Snap Inc. julkisti uudet Spectacles-aurinkolasit, joiden yhteyteen on liitetty kamera Snapchat-videoiden kuvaamista varten.

Hieman leikittelevästi muotoiltujen muovisankaisten Spectacles-lasien toisesta ylänurkasta löytyy 115 asteen laajakulmaobjektiivilla varustettu kamera ja toisesta merkkivalorinkula. Lasit taltioivat sangasta painamalla 10 sekuntia pitkiä videopätkiä, jotka siirtyvät laseista automaattisesti Bluetoothin (tai WiFin) välityksellä puhelimen Snapchat-sovellukseen Memories-päivityksiksi. Lasit taltioivat videon pyöreässä muodossa ja sitä mobiililaitteella koko näytöllä katsottaessa näyttöä kääntämällä voi valita haluamansa rajauksen videosta.

spectacles-2-260916

Valmistaja lupaa laseihin integroidun akun kestävän yhdellä latauksella koko päivän käytön ajan. Lasien lataaminen tapahtuu langattomasti niiden mukana toimitettavassa kotelossa. Värivaihtoehtoja on kolme – musta, turkoosi ja punainen. Hinnasta tai saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Keskustelu

Tuollaiset lasit lyödään kantajan päästä avokämmenellä pois.

Samalla voi komentaa seisomaan ryhdikkäämmin, sillä kohderyhmäsukupolvelle ei ole sitä koskaan tehty.

Jos tutustutte aiheeseen niin tuo pyöreä video on oikeasti hyödyllinen innovaatio mobiilivideosta puhuttaessa. Jospa se alkaisi ylestymään enemmänkin, niin turhauttavista pystysuunnassa kuvatuista videoista päästäisiin eroon.

Lisäksi Snapin johtaja sanoi rehellisesti, että kyseessä on lelu eikä mikään liian vakavasti otettava tuote.

Muropaketin uusimmat