Snapchat esitteli kameralla varustetut Bluetoothin välityksellä toimivat Spectacles-aurinkolasit

26.09.2016 14:48 | Juha Kokkonen

spectacles-1-260916

Snapchatin taustalla toimiva yritys ilmoitti lauantaina vaihtavansa nimensä Snapchat Inc.:stä lyhyemmäksi Snap Inc.:ksi, koska Snapchat ei ole enää yrityksen ainoa tuote. Samassa yhteydessä Snap Inc. julkisti uudet Spectacles-aurinkolasit, joiden yhteyteen on liitetty kamera Snapchat-videoiden kuvaamista varten.

Hieman leikittelevästi muotoiltujen muovisankaisten Spectacles-lasien toisesta ylänurkasta löytyy 115 asteen laajakulmaobjektiivilla varustettu kamera ja toisesta merkkivalorinkula. Lasit taltioivat sangasta painamalla 10 sekuntia pitkiä videopätkiä, jotka siirtyvät laseista automaattisesti Bluetoothin (tai WiFin) välityksellä puhelimen Snapchat-sovellukseen Memories-päivityksiksi. Lasit taltioivat videon pyöreässä muodossa ja sitä mobiililaitteella koko näytöllä katsottaessa näyttöä kääntämällä voi valita haluamansa rajauksen videosta.

spectacles-2-260916

Valmistaja lupaa laseihin integroidun akun kestävän yhdellä latauksella koko päivän käytön ajan. Lasien lataaminen tapahtuu langattomasti niiden mukana toimitettavassa kotelossa. Värivaihtoehtoja on kolme – musta, turkoosi ja punainen. Hinnasta tai saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.