Sonos julkaisi uuden, edullisemman Ray-soundbarin – Kompakti kaiutin myyntiin ensi kuussa, myös Roam-mobiilikaiuttimet saavat lisävärejä

12.05.2022 14:44 Muropaketin toimitus

Sonoksen Ray-soundbar on nähnyt virallisesti päivänvalon. Uusi kaiutin tulee myyntiin kesäkuussa 299 euron hintaan. Samalla myös Roam-kaiuttimet saivat uusia värivaihtoehtoja. Sonos ottaa käyttöön myös oman ääniohjauksensa, muttei kuitenkaan vielä Suomessa.

Sonos laajentaa valikoimaansa uuden kompaktin soundbarin valmistajalle uuteen hintaluokkaan. Sonos Ray on valmistajan tiedotteen mukaan viritetty toistamaan äänet tasapainoisesti, ja luvassa on kirkasta dialogia ja tukevaa bassoa. Käytössä on valmistajan isommistakin malleista tuttu Trueplay-hienosäätö äänelle. Käytettävissä on myös puheenparannus-toiminto dialogi kirkastamiseen ja Night Sound -toiminto kovien äänten voimakkuuden vähentämiseen.

Soundbar-kaiutin tottelee niin Sonos-sovellusta kuin Apple AirPlay 2 -toistoa. Surround-äänen saa luotua yhdistämällä soundbariin Sonos One -kaiuttimet, ja myös Rayn voi yhdistää kodin muihin kaiuttimiin monihuonekuuntelua varten.

”Kodeista on tullut suoratoiston myötä elokuvateattereita, fitness-studioita ja pelikeskuksia. Suoratoiston ajanjakso ei koske vain TV:tä, musiikkia ja elokuvia. Rayn pienen koon ja vaikuttavan äänen myötä upeat äänielämykset ovat aikaisempaa helpommin saatavilla”, Sonosin toimitusjohtaja Patrick Spence kertoo.

Sonos Ray on ostettavissa 7. kesäkuuta alkaen 299 euron hintaan.

Samalla valmistaja tiedotti Sonos Roam -kaiuttimen olevan saatavilla nyt kolmessa uudessa sävyssä, jotka ovat Olive, Wave ja Sunset. Roam-kaiuttimen hinta on 199 euroa.

Sonos julkaisi lisäksi myös oman Voice Control -ääniohjausjärjestelmänsä. Se on tarkoitettu musiikin ja Sonos-järjestelmän ohjaamiseen pelkästään äänen avulla. Sonos Voice Control toimii kaikissa ääniohjausta tukevissa Sonos-kaiuttimissa. Ominaisuus ei kuitenkaan ole vielä saatavilla Suomessa, Yhdysvalloissa se on saatavilla 1. kesäkuuta alkaen ja Ranskassa myöhemmin tänä vuonna. Muut alueet seuraavat sitten myöhemmin.