Uusimmat

Sony julkaisi poikkeukselliset LinkBuds-kuulokkeensa virallisesti – Avoimuus viety pitkälle

15.02.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Siinä missä monet kuulokkeissa pyrkivät sulkemaan pois ulkopuolisia ääniä, toimivat Sony LinkBuds-kuulokkeet tästä hyvinkin poikkeavasti. Niissä nimittäin päästetään ympäröivät äänen läpi. Tätä varten langattomien kuulokkeiden rakennekin poikkeaa totutusta.

Sony LinkBuds -kuulokkeet yhdistävät siis toistettavat äänimaailmat ja ympäröivän oikean elämän. Tätä varten on suunniteltu ring driver -ohjain, jossa kalvon keskiosa on täysin auki äänen läpäisyä varten. Tämän ansiosta käyttäjä kuulee ympäriltä tulevat äänet selkeästi. Tämän yhdistettynä LinkBuds-kuulokkeiden muotoiluun kerrotaan tekevän niistä miellyttävät käyttää pitkiäkin ajanjaksoja.

Noin neljä grammaa painavat nappikuulokkeet ovat kevyet ja kompaktit. Toisin kuin perinteisissä kuulokkeissa, kaiuttimen kalvoa peittävä suojapinta on integroitu niiden runkoon, mikä säästää myös nappien tilavuudessa. Kuulokkeiden muotoilussa on käytetty myös kattavaa tietopankkia eri korvien muodoista. Kuulokkeissa käytetään Sonyn Integrated Processor V1 -äänipiiriä, mutta varsinaista vastamelutoimintoa kuulokkeissa ei ole.

Kuulokkeisiin on tuotu liuta käyttöä helpottavia toimintoja. Esimerkiksi Wide Area Tap -ominaisuuden avulla hallinta ja säädöt onnistuvat koskematta itse LinkBuds-kuulokkeisiin, sillä napauttamalla korvan etuosaa kaksi tai kolme kertaa voi käyttäjä säätää äänentoistoa omien mieltymysten mukaisesti. Speak-to-Chat -ominaisuuden avulla musiikki pysähtyy automaattisesti heti, kun käyttäjä alkaa puhua jollekin. Keskustelun päätyttyä musiikin toisto jatkuu automaattisesti. Adaptive Volume Control  -tekniikka optimoi äänenvoimakkuuden automaattisesti ympäröivän äänen mukaan. Käytettävissä on myös ääniavustajat, kuten Alexa ja Google Assistant.

LinkBuds-kuulokkeet tukevat Googlen Fast Pair -ominaisuutta, joten pariliitos Android-laitteiden kanssa pitäisi onnistua vaivattomasti. Swift Pair -ominaisuus puolestaan tekee LinkBuds-kuulokkeiden yhdistämisestä Windows 10- tai Windows 11 -laitteisiin nopeaa ja vaivatonta.

LinkBuds-kuulokkeet kestävät vettä IPX4-luokituksen mukaisesti eli roiskeet ja hiki eivät haittaa käyttöä. Akkukestoksi lupaillaan 5,5 tuntia, ja latauskotelo tarjoaa vielä 12 tunnin edestä lisävirtaa. Kymmenen minuutin pikalataus antaa kuulokkeille jopa 90 minuuttia lisää käyttöaikaa.

Kuulokkeet ja niiden latauskotelo on valmistettu kierrätetyistä muovimateriaaleista ja sen pakkaus on täysin muoviton. Sony LinkBuds-kuulokkeet tulevat myyntiin väreissä harmaa ja valkoinen helmikuussa 2022. Suositushinta 220 euroa.

Muropaketin uusimmat