Sony julkaisi WH-1000XM5-vastamelukuulokkeet – Muotoilu virtaviivaistuu ja melua torjutaan entistäkin tehokkaammin

12.05.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Sony julkisti uudet langattomat WH-1000XM5-kuulokkeet. Uutuusmallissa luvataan melunvaimennuksen olevan vieläkin tehokkaampaa kuin mihin jo entuudestaan hyväksi todetuissa WH-1000XM4-kuulokkeissa on ylletty. Uusittu muotoilu helpottaa kuulokkeiden kuljettamista mukana.

Aiempaa tehokkaampaa vastameluun avain on käytössä olevat kahdeksan mikrofonia, neljä kummassakin korvakupissa. Kuulokkeissa on käytössä peräti kaksi ääniprosessoria (V1 ja QN1), jotka ohjaavat näitä kahdeksaa mikrofonia. Tämän myötä melua vaimennetaan aiempaa tehokkaammin erityisesti korkeilla ja keskitaajuusalueilla. Lisäksi Auto NC Optimizer -tekniikka optimoi haluttaessa melunvaimennuksen tason automaattisesti ympäristön mukaan.

Ääni toistuu uudesta 30 millimetrin elementeistä. Kuulokkeet tukevat myös Sonyn LDAC-koodekkia ja ne on luokiteltu toistamaan High-Resolution Audio- ja  360 Reality Audio -ääntä.

Uuden, kapeampaan sankarakenteeseen perustuva muotoilun myötä WH-1000XM5-kuulokkeet näyttävä aiempaa sirommilta. Ne on viimeistelty synteettisellä soft fit -nahalla, ja kuulokkeiden sangassa on portaaton liukusäädin. Kuulokkeiden mukana tulee kokoontaitettava kantolaukku, jonka voi taittaa ohuemmaksi säilytystä varten.

Akkukestoksi kerrotaan 30 tuntia käytettäessä vastamelutoimintoa. Luvassa on myös mahdollisuus erittäin pikaiseen täydennykseen, sillä USB-PD-laturilla voi kolmessa minuutissa saavuttaa jopo kolme tuntia kuunteluaikaa.

WH-1000XM5-vastamelukuulokkeet voidaan yhdistää kahden Bluetooth-laitteen kanssa samanaikaisesti. Kuulokkeet myös tunnistavat, mistä laitteesta saapuva puhelu tulee, jolloin ne yhdistyvät oikeaan laitteeseen. Käyttäjä voi myös vaihdella laitteiden välillä yhdellä napin painalluksella. Kuulokkeet tukevat myös Googlen Fast Pair- ja Windows-laitteiden Swift Pair -ominaisuutta, jonka avulla pariliitoksen voi muodostaa vaivattomasti.

Sony WH-1000XM5-kuulokkeet tulevat myyntiin väreissä musta ja platinahopea, ja niiden suositushinta on noin 500 euroa. Myynti alkaa toukokuun 2022 lopussa.