UUSIMMAT

Sony Xperia X Ultra on jättikokoinen mutta tehoiltaan maltillinen

10.05.2017 13:15 |

Sony Xperia X Ultra -puhelin on putkahtanut julkisuuteen, tai ainakin renderöityjä kuvia ja huhuttuja speksejä siitä. Phonearenan mukaan laitteeseen kannattaa suhtautua terveellä skeptisyydellä kunnes valmistaja pukahtaa siitä jotain virallista.

Vuoden uutuuksista LG G6 venytti näytön kuvasuhteen ensin 18:9 -mittoihin, Samsung pisti vielä piirun verran paremmaksi S8-mallien 18,5:9 -kuvasuhteella. Sony aikoo hypätä kuitenkin vieläkin korkeammalle, Xperia X Ultran näytön kuvasuhde on peräti 21:9. Tuumia nurkasta nurkkaan mitattuna näytöstä löytyy 6,4. Näytön tarkkuudesta ei vielä ole tietoa.

Pitkän ja kapean phabletin sisuskalut eivät kuitenkaan vastaa premium-luokan näyttöä. Järjestelmäpiirinä on vain Snapdragon 660. Muistia on käytettävissä 4 gigatavua, tallennustilaa 64. Akun kapasiteetti on 3050 milliampeerituntia, ja se tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta.

Kamerapuolella on käytössä puhelimen takana jo lähes harvinaiseksi käyvä yksittäinen kameraelementti 19 megapikselin kennolla, selfie-kamerasta megapikseleitä löytyy 13. Pöly- ja vesisuojaus on tasoa IP68, ja musiikin kuuntelua varten käytössä on kaksi kaiutinta.