Uusimmat

Spotifyn arvo roimassa laskussa – Pikaratkaisuna podcastit saavat sisältövaroitukset

31.01.2022 19:55 Muropaketin toimitus

Muusikot ovat uhanneet vetää musiikkinsa pois Spotifysta, ellei suoratoistopalvelu suostuisi poistamaan suosittua Joe Rogan Experience -podcastia palvelustaan. 

Kohu pohjautuu siihen, että Joe Rogan on esittänyt podcastissaan rokotekriittisiä kommentteja. Tähän mennessä Neil Young ja Joni Mitchell ovat kertoneet vetävänsä musiikkinsa pois palvelusta, sillä Spotify otti kiistassa Joe Roganin puolen.

Kohu on näkynyt myös Spotifyn laskuvireisessä pörssikurssissa. Yrityksen markkina-arvosta on Android Centralin mukaan ehtinyt kadota jo noin kaksi miljardia dollaria, joskin syynä lienee ainakin osaksi myös tammikuun aikana tapahtunut pörssikurssien yleinen laskeminen.

Rogan on kommentoinut tapahtumia kymmenminuuttisella Instagram-videolla. Rogan on pahoillaan tapahtumista, mutta muistuttaa samalla, että podcastin formaatissa Rogan istuu vieraiden kanssa käymään keskustelua, eikä jaksoja suunnitella tarkasti etukäteen. Siksi mukaan voi päätyä myös kiistanalaista sisältöä. Lisäksi podcastissa halutaan antaa ääni myös ”valtavirran ulkopuolelta tuleville mielipiteille”.

Spotify aikoo taistella väärää tietoa vastaan podcastien yhteyteen liitettävällä varoituksella, joka kertoo podcastien harhaanjohtavasta tai epätieteellisestä sisällöstä.

Muropaketin uusimmat