Uusimmat

Stephen Elop kiusoitteli toimittajaa – vilautti julkaisematonta puhelinta nenän edessä

03.06.2011 13:51 Sampsa Kurri

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop oli aiemmin tällä viikolla IT-alan veteraanitoimittaja Walt Mossbergin haastateltavana AllThingsD D9 Conference -tapahtuman yhteydessä. Haastattelussa Elop muun muassa kiisti huhut Nokian ja Microsoftin sopimuksesta, jonka mukaan Microsoft ostaisi Nokian puhelinbisneksen ja kertoi Microsoftin antaneen avaimet Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmään, jonka ansiosta Nokia pystyy erottumaan kilpailijoista.

Elop vahvisti, että Nokian ensimmäinen Windows Phone -puhelin on tarkoitus julkaista tämän vuoden puolella ennen joulumyyntiä ja sitä seuraa kokonainen useamman puhelimen tuoteperhe. Taulutietokoneista Elop oli edelleen vähäsanainen, eikä kertonut konkreettisia suunnitelmia, miten Nokia aikoo reagoida nykyiseen markkinatilanteeseen.

Walt Mossberg kysyi kesken haastattelun, voisiko Elop näyttää miltä Nokian Windows Phone -puhelin näyttää. Elop sanoi naureskellen, ettei näytä Windows Phonea, mutta kaivoi povitaskusta vielä julkaisemattoman ohuen laitteen ja pyöritteli sitä hetken käsissään ennen kuin piilotti sen takaisin taskuunsa. Nokian englanninkielisen Conversations-blogin mukaan kyseessä on mysteerinen laite ja Elopin mukaan se julkaistaan pian:

”He also does a sneak reveal of a mystery device not running Windows Phone.”

Elopin esittelemän laitteen uskotaan olevan Nokian tänä vuonna julkaistava MeeGo-puhelin tai yrityksen sisällä kehitettävään Harmattan-käyttöjärjestelmään perustuva laite. Harmattan on Nokian N900-älypuhelimessa käytetyn Maemo 5 -käyttöjärjestelmän seuraaja, joka tunnettiin ennen Nokian ja Intelin MeeGo-yhteistyötä Maemo 6 -nimellä ja se on API-yhteensopiva MeeGon 1.2-version kanssa.

Nokia Conversations, Stephen Elop interviewed at D9

My Nokia Blog, Elop Shows the Nokia N9?

Muropaketin uusimmat