Uusimmat

Suomalaiset kellosepät kustomoivat kiinalaisvalmistajan älypuhelimiin luksusta

29.10.2016 16:31 Sampsa Kurri

8848-2-28102016

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja 8848 tuo markkinoille Titanium M3 -mallistaan 180 kappaleen erikoiserän, jonka kustomoi suomalainen kelloseppä Kari Voutilainen. Voutilaisen kellot ovat kymmenien ja jopa satojen tuhansien eurojen arvoisia.

Suomessa melko tuntemattoman 8848-yrityksen erikoinen nimi tulee Mount Everest -vuoren korkeudesta. Yhtiö valmistaa laadukkaista materiaaleista luksuspuhelimia Kiinan markkinoille. Konsepti on vastaava kuin alun perin itsenäisesti toimineella Nokian tytäryhtiöllä Vertulla.

Voutilaisen nimeä kantavan kustomoidun Titanium M3 -puhelimen takakuori vuorataan vasikan, liskon, krokotiilin tai alligaattorin nahalla, ja siihen upotetaan SIM-kortin suojaksi Red 8 -kellotaulu, jossa on numerot vain kahdeksaan asti.

Toinen suomalainen kelloseppä Stepan Sarpaneva on julkaissut Facebook-sivuillaan videon, jossa esitellään kellotaulun irrottamista puhelimesta. Kellotaulun takapuolella lukee sekä Voutilaisen että Sarpanevan nimet suunnittelijoina ja valmistajina.

Puhelimen runko on valmistettu kiillotetusta titaanista ja keraamista. 5-tuumaisella näytöllä varustetun puhelimen sisuksissa Qualcommin Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Taustapuolella on 21:n megapikselin ja etupuolella kolmen megapikselin kamera.

Kustomoitu TiOS-käyttöjärjestelmä pohjautuu Android 6.0:aan, ja siihen on suunniteltua useita yksityisyys- ja turvallisuusominaisuuksia. Esimerkiksi puheluita ei pystytä jäljittämään, minkä lisäksi puheluhistoria, yhteystiedot ja viestit on tallennettu erilliselle salatulle osiolle.

Voutilaisen ja Sarpanevan kellot ovat maailmalla arvostettuja, joten kiinalaisen älypuhelinvalmistajan kanssa toteutettu projekti ei ole ollut kaikkien kelloharrastajien mieleen. Suomalaisvoimin kustomoitujen 8848:n älypuhelimien hintahaarukka on käytetyistä materiaaleista riippuen 2675-4000 euroa.

8848-28102016