Uusimmat

SwiftKey-näppäimistön uusin versio hyödyntää sanojen ennakoinnissa neuroverkkoja

16.09.2016 14:40 Juha Kokkonen

swiftkey-neuralnetwork-160916

SwiftKey on julkassut Androidille tarkoitetusta virtuaalinäppäimistöstään uuden version, joka hyödyntää sanojen ennakoinnissa neuroverkkotekiikkaa. SwiftKeyn mukaan näppäimistön kielimoottori on rakennettu kokonaan uudelleen neuroverkkoja hyödyntäen. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun kyseistä tekniikkaa hyödynnetään näppäimistössä ja älypuhelimessa paikallisesti.

Näppäimistö hyödyntää neuroverkkoja ymmärtääkseen kirjoitettavaa tekstiä syvemmällä tasolla. Aiemmin SwiftKey osasi huomioida sanojen ennakoinnissa vain kaksi edellistä sanaa, mutta neuroverkkojen avulla se osaa analysoida koko edeltävän lauseen. Sen ansiosta näppäimistö osaa ehdottaa huomattavasti järkevämpiä sanoja lauseen jatkoksi. Lisäksi ennakointi osaa tunnistaa samankaltaiset sanat ja sen avulla muodostaa lauseita, joita se ei ole koskaan aiemmin nähnyt.

SwiftKey on ladattavissa ilmaiseksi Google Play -sovelluskaupasta. Valitettavasti uusi neuroverkkoja hyödyntävä ennakointi toimii toistaiseksi vain englannin kielellä. Tuki myös muille kielille on luvassa, mutta sen saapuminen saattaa viedä hetken.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat