UUSIMMAT

Tag Heuerin uudella älykellolla on hintaa yli 1500 euroa

18.03.2017 10:05 |

Kellovalmistaja TAG Heuer julkisti odotetusti uuden version älykellostaan. Silmiinpistävintä TAG Heuer Connected Modular 45 -kellossa on ehdottomasti sen hinta. Edullisimmillaan kellon saa hankkia 1650 dollarilla eli noin 1555 eurolla. Kellojulkistuksesta uutisoinut 9to5google-sivusto kutsuu uutuutta ”kenties parhaaksi Android Wear 2.0 -kelloksi”.

Kellotaulun halkaisija on mallimerkinnän mukaisesti 45 millimetriä, ja näytön koko 1,39 tuumaa. Näyttö on toteutettu AMOLED-tekniikalla. Näytön alta löytyy Intelin Z34XX-prosessori, joka vauhditti jo edellistäkin Connected-kelloa. Keskusmuistia kellossa on 512 megatavua ja tallennustilaa 4 gigatavua. Android Pay -ominaisuutta varten tarjolla on myös NFC-piiri. Liikuntaharrastuksissa iloa on paitsi sisäänrakennetusta GPS-toiminnosta, myös vedenkestävyydestä 50 metriin asti. Akun kapasiteetiksi valmistaja ilmoittaa 410 milliampeerituntia.

Modulaarisuus ulottuu kellossa pitkälle, käytännössä kaikki yksittäiset osat voi vaihtaa haluamikseen. Rannekkeiden ja muiden tilpehöörien lisäksi myös kellon itsensä voi vaihtaa mekaaniseksi, kun sen älypuolen tekniikka alkaa käydä liian vanhanaikaiseksi. Jonkinlaista apua päivitykseen saanee myös TAG Heuerin tarjoamista yli 30 erilaisesta virtuaalisesta kellotaulusta. Myös Intel on luvannut päivittää kelloon oman digiapurinsa Googlen vastaavan oman toiminnon rinnalle.