Tällaiset ovat uudet Samsungin Galaxy S9 ja Galaxy S9+ -lippulaivamallit

25.02.2018 19:53 | Muropaketin toimitus

Samsung piti lupauksensa, ja esitteli seuraavan lippulaivamallinsa eli Galaxy S9:n Barcelonassa MWC 2018 -messuilla.

Malleja on jälleen kaksi: Galaxy S9 ja Galaxy S9+. Molemmissa malleissa on Super AMOLED -näyttö 2960 x 1440 pikselin resoluutiolla ja 18,5:9-kuvasuhteella. Puhelimet on jällein suojattu IP68-tason vesi- ja pölysuojauksella. Käyttöjärjestelmänä on valmiiksi Android 8.0 Oreo.

Tavallisessa mallissa on 3000 milliampeeritunnin akku ja S9+ -mallissa 3500 milliampeeritunnin akku. Järjestelmäpiirinä on osassa maailmaa jälleen valmistajan oma  Exynos 9810  ja osassa markkina-alueista Qualcommin Snapdragon 845.

Keskusmuistia on perusmallissa neljä gigatavua ja Plus-mallissa kuusi. Tallennustilaa on molemmissa 64, 128 tai 256 gigatavua. Suomen malleihin näyttäisi Samsungin tiedotteen perusteella tulevan 64 gigatavun tallennustila. Muistikorttipaikka tukee enintään 400 gigatavun microSD -kortteja.

Puhelimista löytyy jälleen sykemittari ja sormenjälkitunnistus. Sormenjälkitunnistin on siirretty lähes kaikkien muiden Android-puhelimien tapaan taakse kameran alle.

Normaalimallissa on takana 12 megapikselin kamera, joka toimii f1.5 tai f2.4 aukolla. Etukamera on perusmallissa kahdeksan megapikseliä.

Galaxy S9+:ssa on takana kaksi 12 megapikselin kameraa, joista toisessa on laajakuvalinssi. Myös Plus-mallin kamera toimii f1.5 tai f2.4 aukolla. Etukamera on myös tässä mallissa kahdeksan megapikselinen.

Samsunginkin lippulaivat sisältävt nyt 960 FPS:n kuvatilan, joka mahdollistaa superhidastettujen videoiden kuvaamisen. Uuden isomman aukon pitäisi mahdollistaa parempien valokuvien ottaminen hämärissä olosuhteissa. Samsung on Applen perässä lisännyt kameraan ominaisuuden muuttaa kasvokuva tai video emoji-hymiöksi. Ominaisuuden nimi on AR Emoji.

Kuten huhut lupailivat, on Samsung tehnyt äänentoistossa yhteystyötä AKG:n kanssa puhelimen stereokaiuttimien suhteen. Lisäksi puhelin tukee Dolby Atmos -tilaäänitoistoa ja kaiuttimilla on Dolby Atmos -sertifiointi.

Galaxy S9 ja Galaxy S9+ tulevat kauppoihin 16.3. Ennakkomyynti alkaa välittömästi. Värivaihtoehtoja on molempiin malleihin neljä. Perusmallin suositushinta on 899 euroa ja Plus-mallin 999 euroa.

Puhelimien kanssa esiteltiin Galaxy S9 Dex Pad -telakka, joka mahdollistaa puhelimen käytön työpöytätilassa perinteisemmän tietokoneen tavoin. Puhelin kytketään telakkaan USB-C -portin kautta.

Telakassa itsessään on USB-ulostuloja ja HDMI-ulostulo sekä USB-C -liitäntä virtaa varten. Puhelin asetetaan telakkaan vaakatasoon, jotta sitä voi käyttää myös tasohiirenä telakan kanssa.