Uusimmat

TaskuMuro MWC:ssä – Osa 7: LG Watch Urbane -ensituntumat

11.03.2015 00:28 Juha Kokkonen

LG MWC

LG ei julkistanut tänäkään vuonna MWC:ssä uusia high-end-älypuhelimia, vaan se sen osaston ykköstähtiä olivat uudet Watch Urbane- ja Watch Urbane LTE -älykellot, jotka yritys julkisti taktisesti messuja edeltäneillä viikoilla. Molemmat uutuusmallit vierailivatkin lukuisissa ranteissa messujen aikana. Suuntasimmekin LG:n messuosastolle kolmoshalliin erityisesti uudet älykellot mielessä.

Klikkaa ”lue lisää” nähdäksesi koko jutun.

Urbane LTE

Urbane LTE

LG:n uusista Watch Urbane -älykelloista teknisesti mielenkiintoisempi tapaus on LTE-versio, joka sisältää nimensä mukaisesti SIM-korttipaikan, LTE-yhteydet ja sen myötä puhelu- sekä viestintäominaisuudet. Kellosta löytyy myös NFC-ominaisuus, joka mahdollistaa ainakin teoriassa maksamisen lähikenttäviestinnän avulla.

LG on lähtenyt tavoittelemaan muotoilussa perinteisen rannekellon ulkoasua ja on myös onnistunut siinä hyvin. Urbane LTE on kuitenkin varsin suurikokoinen möykky, eikä se varmasti ole kokonsa takia kaikkien makuun. Teräskuorisen kellon rakenne on suojattu vettä ja pölyä vastaan IP67-standardin mukaisesti. Rakenne tuntuu hyvin tehdyltä ja laadukkaalta.

Urbane LTE

Urbane LTE

Urbane LTE:n tukevarakenteinen hihna on mustaa kumia ja se käyttää pikalukitusmekanismia. Kumihihna sopii tyyliltään ehkäpä paremmin sporttiseen käyttöön kuin tyylikkäämmän business-pukeutumisen pariksi. Kellon oikeasta kyljestä löytyvistä pyöreistä painikkeista ylimmäinen tarjoaa suoran pääsyn pika-asetusvalikkoon, keskimmäinen palaa vuoropainalluksin kellotaulunäkymään sekä sovellusvalikkoon ja alin puolestaan toimii paluupainikkeena.

WebOS

Watch Urbane LTE:tä käytetään pyöreältä 1,3-tuumaiselta P-OLED-kosketusnäytöltä, jonka tarkkuus on läpimitaltaan 320 pikseliä. Laitteesta löytyvää tavalliseen älykelloon nähden laajempaa toimintokattausta pyörittämään LG on jalostanut oman WebOS-pohjaisen käyttöjärjestelmän – ensimmäisen laatuaan älykelloissa. LG:n edustajan mukaan yrityksen pääfokus on kuitenkin edelleen Android Wearissa. Kuvassa esiintyy käyttöjärjestelmän sovellusvalikko, jossa pyöreät sovelluskuvakkeet näkyvät kaarimuodostelmassa. Myös niiden selaaminen tapahtuu pyörivällä liikkeellä tai lyhyillä pyyhkäisyillä, joka ei tuntunut erityisen luontevalta tavalta.

LTE

LTE

LTE

Urbane LTE

Urbane LTE on varustettu useimmilla älypuhelimistakin löytyvillä perustoiminnoilla, kuten puhelusovelluksella, viestisovelluksella, kalenterilla, sähköpostisovelluksella ja musiikkisoittimella. Ylimmässä kuvassa näkyy pika-asetusvalikko, johon pääsee ylintä kylkinäppäintä painamalla. Kirjoittaminen Urbane LTE:llä onnistuu joko kuvaruutunäppäimistöä tökkimällä tai puheentunnistuksen avulla.

LTE

Kellon takakuoresta löytyy teräksinen kehä, jonka sisältä löytyy pulssimittarin vihreällä valolla valaistu sensori. Kellon lataaminen tapahtuu takakuoreen magneetilla kiinnittyvän laturin ja viiden pienen kontaktipinnan avulla. Laitteen sisältä löytyvä 700 mAh akku kestää valmistajan mukaan standby-tilassa useita päiviä.

Urbane

Urbane

Watch Urbanen perusversio (ilman LTE:tä) on sisarmalliaan siromman kokoinen, mutta siitä huolimatta ei voida puhua suoranaisesti pienestä kellosta. Tyypillisessä miehen ranteessa se ei kuitenkaan näytä suhteettoman suurelta ja on myös paksuudeltaan kohtuuden rajoissa (10,9 mm). Watch Urbanea suunnitellessaan LG on pyrkinyt tekemään kokonaan metallisen älykellon, joka on ulkoisesti klassinen, hienostunut ja tyylikäs. Kyseessä onkin tällä hetkellä yksi älykellomarkkinoiden eniten perinteistä kelloa muistuttava laite, joka varmasti miellyttää tiettyä käyttäjäkuntaa (kuten allekirjoittanutta). Nopealla vilkaisulla laitetta saattaa hyvinkin erehtyä luulemaan tavalliseksi kelloksi. Kuvissa esiintyvä Watch Urbane on sen ruskealla nahkahihnalla varustettu ruusukullan värinen versio. Perus-Urbane on varustettu Android Wear -käyttöjärjestelmällä ja kellon mukana toimitetaan useampia klassisen näköisiä kellotauluvaihtoehtoja.

Urbane

Urbanen nahkahinhna on perinteistä solkikiinnityksellä varustettua mallia. Laadultaan hihnassa käytetty nahka ei suoranaisesti vakuuttanut, mutta nahkahihna sopii kaikesta huolimatta hyvin yhteen klassisen kellomuotoilun kanssa. Halutessaan käyttäjä voi vaihtaa hihnan mihin tahansa standardimalliseen 22 mm levyiseen kellohihnaan.

Urbane

LTE-mallin tavoin myös tämän version takakuoresta löytyy pulssimittarin sensori sekä latausratkaisun kontaktipinnit. Takakuoren alla lymyilee 410 mAh akku. Kuvassa näkyy myös hyvin kellon perinteistä tyyliä edustava painikenuppi. Urbanen voi tarvittaessa myös huoletta kastella, sillä se on IP67-suojattu.

Magna

Magna

Magna

Tutustuimme LG:n osastolla myös nopeasti yrityksen uusiin edullisemman hintaluokan Magna- ja Spirit-malleihin, jotka tulevat korvaamaan yrityksen ylemmän pään L- ja F-sarjan mallit. Erityisen kiinnostava seikka kyseisessä kaksikossa on niissä käytetyt HD-tarkkuuden in-cell-näyttöpaneelit, jotka on muotoiltu kevyesti kaareviksi puhelimen pituussuunnassa (säde 3000 mm). Kaarevuus on varsin pientä, mutta se on silti havaittavissa puhelinta kädessä pyöritellessä. Puhelimien takakuori on harjattua alumiinia imitoivaa muovia ja fyysiset painikkeet on sijoitettu G-sarjan mallien tapaan kameran alapuolelle. Pikaisten ensituntumien perusteella Magna ja Spirit tulevat tarjoamaan fiksun vaihtoehdon alemman keskiluokan puhelinta etsivälle.

LG Watch Urbane -mallien hinnoittelusta sekä saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. On mahdollista, että LTE-versio tulee ainakin aluksi saataville vain Korean markkinoille. Myöskään Magna- ja Spirit-puhelimien saatavuudesta Suomessa ei ole vielä tarkempaa tietoa.