Tästä syystä OnePlus 6 ei sisällä mahdollisuutta langattomalle lataukselle – ”turha ominaisuus”

20.05.2018 18:06 Muropaketin toimitus

OnePlussan mukaan langaton lataus ei ole tarpeeksi hyödyllinen tai tarpeellinen ominaisuus suurimmalle osalle käyttäjistä, jotta se olisi sisällytetty OnePlus 6:een.

OnePlus julkaisi muutama päivä sitten uusimman OnePlus 6 -puhelinmallin virallisesti. Koska laitteessa oli muun muassa Applen uusimpien iPhoneiden tavoin lasinen, langattoman latauksen mahdollistava takakuori, odotettiin ennakkoon että OnePlus 6 saattaisi tukea myös langatonta latausta.

Toisin kuitenkin kävi. Nyt OnePlussan edustaja on kertonut Business Insiderin haastattelussa, että langaton lataus jätettiin laitteesta kokonaan pois, koska ”ominaisuus ei ole tarpeeksi hyödyllinen tai tarpeellinen ominaisuus suurimmalle osalle käyttäjistä.”

OnePlusin edustaja mukaan yhtiö ei halua lisätä laitteisiinsa ominaisuutta ”vain ominaisuuksien lisäämisen vuoksi”, sillä ylimääräiset ominaisuudet nostavat turhaan laitteiden myyntihintaa. Yhtiön näkemyksen mukaan OnePlussan DashCharge-pikalataustekniikka onkin aina parempi vaihtoehto kuin hidas langaton lataus.

OnePlus 6 -variantit tulevat myyntiin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa 22.toukokuuta. Suomessa puhelimia on ostettavissa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa järjestettävissä pop up -tapahtumissa päivää ennen virallisen myynnin alkua eli 21. toukokuuta.