UUSIMMAT

Teslan mobiilisovellus kyykkäsi – osa sähköauton omistajista saattoi jäädä tien päälle

22.11.2021 09:08 Muropaketin toimitus

Sähköautoja valmistavan Teslan mobiilisovellukseen tuli vika viime viikonloppuna. Ongelma ilmeni ensin Yhdysvalloissa paikallista aikaa perjantaina, ja se levisi myös Eurooppaan ja Aasiaan.

Teslan mobiilisovelluksella voi muun muassa käynnistää sähköauton, saada pääsyn erilaisiin auton järjestelmiin sekä tilata huollon tai apua. Jos mobiilisovellus ei syystä tai toisesta ole käytettävissä, se voi  aiheuttaa omistajille harmaita hiuksia.

Tesla-omistajat voivat onneksi käynnistää auton myös avainkortilla sekä avainlähettimellä. Jos tien päällä sattui kuitenkin olemaan ilman niitä, eikä puhelinta ollut säätänyt toimimaan avainlaitteena Bluetoothin kautta, saattoi viikonloppuna päästä ärräpäitä.

Twitteriin ilmaantui viestejä ongelman tiimoilta, ja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk tiedotti sen jälkeen Twitterissä viasta itse. Hänen mukaansa mobiilisovelluksen kaatuminen johtui inhimillisestä virheestä verkkoliikenteen hallinnoinnissa. Musk pahoitteli ja sanoi heidän ryhtyvän toimiin, jotta vastaavaa ei jatkossa enää tapahdu.