Testi Motorola Edge 30 Pro -puhelin tarjoaa tämän hetken korkeinta suorituskykyä Android-maailmassa

18.03.2022 19:00 Ilari Hauhia

Motorolan tuore Edge 30 Pro -puhelin on varustettu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirillä. Näin ollen laite tarjoaa tämän hetken terävintä suorituskykyä Android-maailmassa. 

Snapdragon 8 Gen 1:llä tai sen kilpailijoilla – eli Samsung Exynos 2200:lla ja MediaTek Dimensity 9000:lla – varustettuja laitteita on markkinoilla vasta kourallinen. Näin 799 euron hintainen Edge 30 Pro on uuden järjestelmäpiirisukupolven eturintamassa. Tehokkaalle mallille sopivasti puhelimessa on 12 gigatavua RAM-muistia, tallennustilan määrän ollessa 256 gigatavua. Edge 30 Pro -puhelimen värivaihtoehdot ovat sininen ja valkoinen.

Muiden teknisten ominaisuuksien puolesta puhelimen pOLED-näyttö on kooltaan 6,7 tuumaa. Sen virkistystaajuus yltää manuaalisesti valittavalla käyttötilalla enintään 144 hertsiin, jonka lisäksi mukautuva taajuus käyttää joko 60 tai 120 hertsin päivitysnopeutta.

Puhelimen akku on kapasiteetiltaan 4800 milliampeerituntia, ja sitä voi ladata 68 watin pikalatauksella myyntipakkauksessa olevalla latauslaitteella. Langaton lataus onnistuu 15 watin teholla. Käytettävissä on myös viiden watin käänteinen langaton lataus. Edge 30 Prosta löytyy myös Motorolan Ready for -tuki, ja laitteen USB-C-liitäntä toimii samalla DisplayPort 1.4 -liitäntänä.

Puhelimen pääkamerassa käytetään 50 megapikselin kennoa, jossa pikselikoko on 1,0 mikrometriä ja aukkoarvo f1.8. Videotallennus onnistuu parhaimmillaan 8K-tarkkuudella. Käytössä on myös optinen kuvanvakain. Ultralaajakulmakamerassa käytetään siinäkin 50 megapikselin kennoa, ja tämä kamera toimii myös makrokamerana. Takakameravarustuksen täydentää kahden megapikselin syvyyskamera. Etukameran kenno on tarkkuudeltaan peräti 60 megapikseliä.

Hintaluokassaan Motorola Edge 30 Pro kilpailee muun muassa OnePlus 9 Pron, Xiaomi 11T Pron kanssa. Lisäksi viimevuotisia lippulaivamalleja, kuten Galaxy S21 -malleja, saa suunnilleen samaan hintaan tarjouksista.

Edge 30 Pron myyntipakkaukseen kuuluvat itse puhelimen lisäksi silikoninen suojakuori, laturi, latausjohto sekä tavanomainen nippu ohjevihkoja.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto