Uusimmat

Kamera ja suorituskyky

30.07.2021 11:00 Ilari Hauhia

Kamera ja suorituskyky

OnePlus Nord 2 5G kamera

OnePlus Nord 2 5G:n 50 megapikselin pääkamera hyödyntää optisella kuvanvakautuksella varustettua Sonyn IMX766 1/1.56″ -kennoa. Pääkameran pikselikoko on 1,0 µm ja sen aukkoarvo on f1.88. Monien muiden puhelinkameroiden tavoin OnePlus Nord 2 5G yhdistää tavallisilla asetuksilla neljä pikseliä yhdeksi ja ottaa näin 12,5 megapikselin kuvia.

Pääkameran kuvanlaatu on mainio. Kuvat ovat tarkkoja ja yksityiskohtaisia. Värit ja kontrasti tallentuvat kuviin hienosti, joskin automaattinen HDR -toiminto on kuitenkin välillä olla liian aggressiivinen, jolloin kuvien kontrasti ja saturaatio saattavat mennä ylituunatuiksi.

Kamerasovelluksesta löytyy tekoälyn avittama toiminto, joka pyrkii tunnistamaan kuvattavan kohteen. Mikäli tekoäly tunnistaa kuvasta esimerkiksi sinisen taivaan, korostaa se sinistä taivasta entisestään. Tilanteesta ja toivotusta lopputuloksesta riippuen tämä voi olla hyvä tai huono asia.

Pääkamera suoriutuu tehtävästään mainiosti myös hämäräkuvien osalta. Yötilan avulla otetut kuvat ovat luonnollisen näköisiä ja optinen kuvanvakautus poistaa kuvista turhat tärinät. OnePlus Nord 2 5G:stä löytyy lisäksi ultra-yötila, jota voi käyttää lähes pimeissä olosuhteissa. Tällöin kuvien laatu ei ole enää yhtä korkea, mutta ilman toiminnon käyttämistä kuvissa näkyisi lähinnä mustaa.

OnePlus Nord 2 5G kamerasovellus

Ultralaajakulmakamera ei yllä aivan pääkameran laatuun, mutta myös sen ottamat kuvat ovat laadukkaita. Sekin suoriutuu hämäräkuvista mainiosti, joskin kuvien laatu jää hieman pääkameran laadusta.

Puhelimen kolmas kamera on kahden megapikselin monokromikamera, jota hyödynnetään muotokuvissa. Tosielämässä monokromikamerasta ei kuitenkaan ole kovin suurta käytännön hyötyä, ja sen tilalle ottaisi paljon mieluummin telekameran, jota OnePlus Nord 2 5G:stä ei löydy lainkaan.

Siinä missä alkuperäinen OnePlus Nord tarjosi kaksi etukameraa, on niitä OnePlus Nord 2 5G:ssä enää yksi. 32 megapikselin etukameran laatu on kuitenkin hyvä ja aivan riittävä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa käytettäviä kuvia varten.

Videokuvaus onnistuu pääkameralla joko 4K/30fps tai 1080p/60fps -tarkkuudella. Lisäksi hidastuskuvaus onnistuu 1080p-tarkkuudella 120fps nopeudella. Pääkamera ja ultralaajakulmakamera kykenevät odotetusti laadukkaaseen videomateriaaliin. Etukameran avulla voi tallentaa korkeintaan 1080/30fps-tasoista videota. Puhelimesta löytyy myös mahdollisuus kuvata yhtä aikaa etu- ja takakameran avulla.

OnePlus Nord 2 5G testi

OnePlus Nord 2 5G:ssä käytetään MediaTekin valmistamaa Dimensity 1200 AI -järjestelmäpiiriä. Se muodostuu yhdestä 3,0 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Cortex-A78-ytimestä, kolmesta 2,6 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Cortex-A78-ytimestä sekä neljästä kahden gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Cortex-A55-ytimestä.

Valmistajan mukaan Dimensity 1200 AI eroaa tavallisesta Dimensity 1200 -järjestelmäpiiristä siten, että se on hieman suorituskykyisempi tekoälyä vaativissa tehtävissä, kuten erilaisissa kuvaustilanteissa. On kuitenkin vaikea arvioida käytännön elämässä, kuinka merkittävästä hyödystä on kyse.

Testilaitteesta keskusmuistia löytyi 12 gigatavua, eli kyse on kalliimmasta 499 euron OnePlus Nord 2 5G:stä. Suorituskykytestissä puhelin sai vastaansa viime vuotisen OnePlus Nordin, aiemmin tänä vuonna ilmestyneen OnePlus Nord CE 5G:n sekä Samsung Galaxy A52 5G:n.

Antutussa OnePlus Nord 2 5G voitti vertailun selvästi. Testilaitteiden muu kolmikko sijoittui keskenään melko tasaisesti, Samsung Galaxy A52 5G:n yltäessä hopeasijalle.

3DMarkin Wild Life Extreme -testissä OnePlus Nord 2 5G päihitti aiemmat Nord-mallit jälleen hyvin selvällä erolla.

Graafista suorituskykyä mittaavassa GFXBenchissä OnePlus Nord 2 5G:n palkit olivat jälleen selvästi testijoukon pisimmät, muiden laitteiden ollessa melko tasaväkisiä.

Geekbench 5:ssä testilaitteiden joukosta erottui jälleen selvä voittaja, OnePlus Nord 2 5G. Muu kolmikko sijoittui keskenään tasaisesti.

PCMark-testissä OnePlus Nord 2 5G jäi syystä tai toisesta muiden Nord-mallien jalkoihin, vaikka testitulos ajettiin useita kertoja.

Muistien nopeutta testaavassa Androbench 5:ssä OnePlus Nord 2 5G päihitti jälleen muut testilaitteet selkeällä erolla.

Suorituskykytestien lisäksi OnePlus Nord 2 5G pärjäsi mainiosti myös Geekbenchin akkutestissä. 4500 milliampeeritunnin akulla varustettu OnePlus Nord 2 5G kesti akkutestissä näytön toimiessa 90 hertsin virkistystaajuudella peräti 900 minuuttia.

Hyvä akkukesto on havaittavissa myös arkikäytössä. Virtaa riittää helposti päiväksi, vähäisellä käytöllä myös kahdeksi. WarpCharge-pikalataus lataa akun reilussa puolessa tunnissa tyhjästä täyteen, joten kyse on todellakin pikalatauksesta ja akun täyttäminen on nopeaa vaikka se pääsisikin ehtymään.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera ja suorituskyky
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat