Uusimmat

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

02.05.2021 11:00 Ilari Hauhia

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

Redmi Note 9T:n takaa löytyy kolme kameraa. Kameroista selvästi tärkein on 48 megapikselin pääkamera, jonka pikselikoko on 0,8 mikronia ja aukkoarvo f1.8. Kuten tavallista, kamera tallentaa oletusasetuksilla 12 megapikselin kuvia, joissa neljä pikseliä on yhdistetty yhdeksi. Myös kuvaaminen aidolla 48 megapikselin tarkkuudella on mahdollista.

Pääkamera ottaa keskivertoja kuvia. Kirkkaassa päivänvalossa 48 megapikselin kamera kykenee kohtuullisen hyvään kuvanlaatuun, joissa yksityiskohdat ja värit erottuvat riittävän hyvin. Valon vähentyessä kuvien laatu kuitenkin laskee nopeasti. Esimerkiksi hämärässä huoneessa kuvissa alkaa nopeasti esiintyä pehmeyttä, kohinaa, värivirheitä ja kehnoa kontrastia.

Hämäräkuvat onnistuvat hieman paremmin erillisessä yötilassa, mutta mistään kovin erinomaisesta kuvanlaadusta ei voida edelleenkään puhua. Muita kuvaustiloja ovat muun muassa manuaalisäätöjä tarjoava pro sekä laajalta alueelta maiseman tallentava panoraama.

Makrokameran ja syvyyskameran tarkkuudet ovat kaksi megapikseliä ja molemmissa on f2.4-kokoinen aukko. Makrokamerassa ei ole automaattista tarkennusta ja sillä hyvien ja tarkkojen kuvien ottaminen on haastavaa. Makrokameran tilalle olisi mieluummin ottanut telekameran tai ultralaajakulmakameran, jollaisia Redmi Note 9T:stä ei löydy lainkaan.

Syvyyskamerasta on iloa muotokuvia otettaessa, mutta senkin korvaisi mieluummin tele- tai ultralaajakulmakameralla. 13 megapikselin etukameran laatu riittää satunnaisiin videopuheluihin tai selfieihin, mutta välillä sen ottamat kuvat ovat ikävän epätarkkoja.

Kamerasovellus avautuu hieman hitaasti, mutta toimii muuten hyvin. Eri kuvaustilojen välillä hyppiminen on helppoa ja asetukset löytyvät selkeistä paikoista. Kuvien ottamisen välillä on kuitenkin pieni viive, joka kasvaa suuremmaksi, jos kameran automatiikka joutuu etsimään tarkennusta pidemmän aikaa.

Videokuvaus Redmi Note 9T:llä onnistuu 4K-tarkkuudella ja 30 fps:n nopeudella tai 1080p-tarkkuudella joko 30 tai 60 ruudun sekuntinopeudella. Videokuvaus on muuten still-kuvien tavoin kelvollisella tasolla, mutta kuvanvakautus voisi toimia paremmin. Nyt videolle tallentuu herkästi tärinää ja tutinaa.

Redmi Note 9T hyödyntää seitsemän nanometrin prosessilla valmistettu MediaTek Dimensity 800U -järjestelmäpiiri. Se koostuu kahdesta 2,4 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta ARM Cortex-A76-ytimestä sekä kuudesta 2,0 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta ARM Cortex-A55-ytimestä. Grafiikan kiihdyttämisestä vastaa Mali-G57 MC3.

Käytännön elämässä Redmi Note 9T suoriutuu kohtalaisen hyvin. Valikkojen välillä siirtymisessä näkyy ripaus tahmeutta, eivätkä sovellukset aukea aina aivan salamannopeasti, mutta omassa hintaluokassaan suorituskyky on riittävän hyvää. Myös kevyt pelaaminen onnistuu hyvin – esimerkiksi Candy Crush sekä Temple Run 2 toimivat täysin pelattavasti. Raskaammat pelit, kuten PUBG Mobile ja Call of Duty: Mobile, laittavat kuitenkin puhelimen koville, ja ruudunpäivitysnopeus nykii jonkin verran.

Suorituskykytestissä Redmi Note 9T sai vastaansa Snapdragon 690 -järjestelmäpiirillä varustetun OnePlus Nord N10 5G:n (299 €) sekä Snapdragon 732G:llä varustetun Xiaomi Poco X3 NFC:n (269 €). Verrokkien hinnat ovat alkuperäisiä suositushintoja, joten alennusmyynneistä laitteet voi löytää pienemmälläkin hintalapulla. Verrokit osoittautuivat testeissä varsin tasaväkisiksi.

LUE MYÖS: Testi | Xiaomi Poco X3 NFC -puhelin – Lippulaivaluokasta tuttuja ominaisuuksia kohtuullisella hinnalla

Yleistä ja graafista suorituskykyä testaavassa Antutussa Redmi Note 9T päihitti OnePlus Nord N10 5G:n sekä Xiaomi Poco X3 NFC:n pienellä erolla.

Geekbench 5 -suorituskykytestissä koko kolmikko sijoittui hyvin tasaisesti, mutta OnePlus Nord N10 5G vei voiton hienoisella erolla.

 

PCMarkissa Redmi Note 9T pärjäsi jälleen parhaiten, joskin tulokset olivat jälleen hyvin tasaväkiset.

Muistien nopeutta mittaavassa testissä erot olivat muiden testien tavoin pieniä. Suurimpana erona Poco X3 NFC:n tulos sequential read -testissä jätti toivomisen varaa OnePlus Nord N10 5G- ja Redmi Note 9T -malleihin verrattuna.

Redmi Note 9T ei kahdesta käytössä olleessa testiyksilöstä huolimatta suostunut ottamaan yhteyttä 3DMark- tai GFXbench-testien palvelimiin, joten näiden osalta testit jäivät ajamatta ja tulokset saamatta.

Akkukesto on yksi Redmi Note 9T:n parhaista puolista. 5000 milliampeeritunnin akulla selviää helposti tavallisesta päivästä ilman välilatauksia, vaikka puhelinta käyttäisi melko paljon. Pienellä käytöllä akku riittää jopa kahdeksi päiväksi. Pikalataus onnistuu 18 watin teholla ja tyhjä akku täyttyy noin 1,5 tunnissa. Akkukeston taso näkyy myös Geekbenchin akkutestissä, jossa  Redmi Note 9T vei voiton selvällä erolla.

 

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat