Uusimmat

Testi: Samsung Galaxy A51 -puhelin – Loistava näyttö tekee puhelimesta huokuttelevan vaihtoehdon keskiluokkaan

31.03.2020 20:00 Ilari Hauhia

Samsungin tuore Galaxy A51 -malli on päivitetty versio viimevuotisesta Galaxy A50:stä. Parannukset osuvat kuitenkin nappiin: 379 euron suositushinnalla myytävä Galaxy A51 on varsinkin laadukkaan näyttönsä puolesta houkutteleva valinta tiukasti kilpaillussa 350-400 euron hintaluokassa. 

Kuten todettua, riittää Galaxy A51 -mallilla kilpailijoita. Jo noin 300 eurolla on tarjolla useita kiinnostavia malleja, joihin kuuluvat muun muassa Sony Xperia 10 ja Nokia 7.2. Niitäkin halvemmalla voi hankkia esimerkiksi Muropaketin testeissä hiljattain käyneet Samsung Galaxy A40- ja Huawei P Smart Z -mallit. 359 euron suositushinnalla voi puolestaan napata talteen niin ikään Muropaketin arvostelussa kehuja keränneen Motorolan One Hyperin.

Jos budjettia on varaa venyttää ylöspäin, ovat varteenotettavia valintoja esimerkiksi Motorolan toinen malli One Zoom ja Honor View 20. Myös vanhempia korkeamman keskiluokan tai jopa lippulaivaluokan malleja voi löytää alennusmyynneistä jo alle 400 eurolla.

Galaxy A51 on kuitenkin pätevä laite, joka pitää pintansa kilpailijoiden rinnalla. Kun laitteen ottaa ensimmäisenä käteen, huomio kiinnittyy sen suureen 6,5-tuuman Super AMOLED-näyttöön, jonka tarkkuus on 2400 x 1080 pikseliä. Tällöin pikselitiheys on 405 pikseliä tuumaa kohden.

Näyttö on korkeahko, sillä puhelimen kuvasuhde on 20:9, ja sen alle on sijoitettu optinen sormenjälkitunnistin. Näytön yläreunassa keskellä on reikä 32 megapikselin etukameraa varten.

Suorittimena Galaxy A51:ssä on Samsungin oma Exynos 9611. Sen suorituskyky jää testeissä monien muiden saman hintaluokan edustajien taakse, mutta arkikäytössä se tuntuu pitävän pintansa kohtalaisen hyvin.

Akun kapasiteetti on 4000 milliampeerituntia ja sitä voi ladata 15 watin teholla USB-C-liittimen kautta. Puhelimen taustapuoli on lasia, johon on painettu näyttävä kuvio. Takaa löytyy myös neloiskamera.

Keskusmuistia puhelimessa on mallista riippuen neljä, kuusi tai kahdeksan gigatavua, kun taas tallennustilan määrä vaihtelee 64 ja 128 gigatavun välillä. Testilaitteessa keskusmuistia oli neljä gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 gigatavua.

Muropaketille saatu testilaite oli musta, muut Galaxy A51:n värivaihtoehdot ovat sininen ja valkoinen.

Tallennustilaa voi jatkaa microSD-muistikorttien avulla. Myös SIM-korttipaikkoja on kaksi. Puhelimen alareunasta löytyy myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, joka on jo kadonnut Samsungin kalliimmista lippulaivamalleista.

Samsung Galaxy A51:n käyttöjärjestelmänä toimii Android 10. Käyttöliittymänä nähdään Samsungin lippulaivoistakin tuttu One UI 2.0.

Puhelimen myyntipakkaus sisältää laturin ja ohjekirjan lisäksi nappikuulokkeet sekä edellä mainitun silikonikuoren. Nappikuulokkeiden laatu ei huimaa päätä, mutta hätätilassa ne soveltuvat esimerkiksi lenkkipolulle.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera ja suorituskyky
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat