Uusimmat

The Verge vieraili: Tältä näyttää Vertun tehtaalla

03.12.2013 17:06 Juha Kokkonen

Verge Vertu

The Verge -sivusto on päässyt vierailemaan luksuspuhelimia valmistavan Vertun pääkonttorissa Englannin Church Crookhamissa, jossa sijaitsee yrityksen kaikki tärkeimmät toiminnot hallinnosta valmistukseen. Vierailun pohjalta Verge on koostanut mielenkiintoisen kuva-artikkelin. Vuonna 1998 Nokian toimesta perustettu Vertu on ollut viime vuodesta lähtien oma itsenäinen yrityksensä ja samalla se siirtyi Android-käyttöjärjestelmään.

Vertun muotoilujohtaja Hutch Hutchinson sanoo häpeilemättä, että yrityksen puhelimet ovat suunniteltu erottumaan massasta. PR-päällikkö Jon Stanleyn mukaan Vertulla on omat haasteensa tuotteidensa suhteen, sillä luksusala kehittyy hitaasti ja maltilla, kun taas älypuhelinmaailma on täysin päinvastainen. Vertu ei aiokaan aktiivisesti kilpailla laitteidensa teknisillä spekseillä, mutta ymmärtää niiden merkityksen nykypäivän kilpailussa.

Verge Vertu

Vertun tuotantosalissa ei ole liukuhihnoja, vaan yksi työntekijä rakentaa jokaisen puhelimen alusta loppuun ja lopuksi laite viimeistellään kyseisen henkilön nimikirjaimilla. Työpisteillä on kokoonpanoprosessissa avustava näyttöpääte sekä lokerikkokaruselli, joka tarjoaa kussakin vaiheessa tarvittavat komponentit. Puhelimissa käytettäviä arvokkaita materiaaleja säilytetään holvissa, jonka 25 cm paksu ovi koostuu 15 eri materiaalista ja jonka sisätiloja valvotaan jatkuvasti kameroilla. Puhelimien loppukiillotus ja -tarkastus suoritetaan huolella valkoiset hanskat kädessä.

The Verge, Inside Vertu, makers of the world’s most expensive phones