Uusimmat

TikTokaavat työntekijät jakavat työnantajien mielipiteet – videot voivat johtaa jopa potkuihin

17.10.2022 20:39 Muropaketin toimitus

Suurien teknologiayritysten työntekijöiden joukossa on nyt merkittävä määrä TikTokkaajia, jotka esittelevät työtään seuraajilleen.

Applen, Metan, Discordin ja LinkedInin kaltaisten yritysten TikTokkaavat työntekijät ovat usein noin 20–30 vuotiaita naisia, jotka esittelevät teknologiayritysten parhaita puolia, kuten hienoja toimistoja ja neuvotteluhuoneita, ilmaisia eväitä ja muita etuja. Parhaimmillaan kyse on molemminpuolista etua ajavasta toiminnasta, sillä kyse on usein työnantajan kannalta ilmaisesta mainonnasta.

TikTokkaamisella on kuitenkin varjopuolensa, eivätkä kaikki työnantajat suhtaudu asiaan kovin hyvillä mielin, huomauttaa The Verge. Eritystä huolta aiheuttaa se, etteivät videot vahingossa paljasta minkäänlaisia yrityssalaisuuksia. Esimerkiksi Visionablella työskennellyt Michelle Serna kertoo saaneensa potkut, kun hänen videonsa taustalta kuului vahingossa etäpalaverin puhetta. Applella työskennellyt Nylah Boore puolestaan menetti alihankintasopimuksensa, mahdollisesti työpäivistä tehtyjen TikTokien vuoksi.