UUSIMMAT

TomTomin uutuudet: Touch-aktiivisuusranneke ja Adventurer-älykello

01.09.2016 10:04 | Tatu Junni

TomTom

Navigaattoreistaan tutuksi tullut TomTom jatkaa aktiivisuusranneke- ja älykellomallistonsa kasvattamista. IFA 2016 -messujen alla se on paljastanut kaksi uutta tuotettaan odotetun TomTom Spark 3:n lisäksi.

TomTomin tuleva Touch-aktiivisuusranneke yhdistää kehonkoostumusmittarin sekä aktiivisuuden ja sykkeen mittauksen. Kosketusnäytöllä varustettu TomTom Touch kertoo lihas- ja rasvaprosentin suoraan ranteesta ja paljastaa, miten treeni tosiasiassa puree elimistöön. Käyttäjäkohtaiset erot luvataan huomioida huolella, jotta data on mahdollisimman tarkkaa.

TomTom Touch -rannekkeen jatkeena toimii nykytrendin mukaisesti käyttäjän oma älypuhelin. Kertyneen datan saa puhelimeen ilmoituksina, ja TomTom MySports -sovellus kertoo suoritusten tarkat tiedot tilastoina ja graafeina. Suomalaiskauppojen hyllyille TomTom Touch -aktiivisuusranneke saapuu eri värivariaatioiden voimin lokakuussa. Hinta on 150 euron hujakoilla.

TomTom Touchin lisäksi luvassa on uusi Adventurer-älykello, joka on suunnattu erityisesti ulkolajien, kuten vaelluksen, maastopyöräilyn, hiihdon ja lumilautailun harrastajille. TomTom Adventurerin korkeuseroja mittaava barometri ja kompassi kertovat käyttäjälle tämän sijainnin ja suunnan. GPS-paikannuksen lisäksi kellossa on myös työkalu reitin ennakkosuunnitteluun.

TomTom Sparkin mieleen tuova Adventurer-ulkoilukello mittaa sykkeen suoraan ranteesta ja sisältää langattomien kuulokkeiden kanssa toimivan musiikkisoittimen. Kello toimii myös aktiivisuusrannekeena ja kertoo päivän aikana kuljetut askeleet, matkan, kulutetut kalorit ja unen määrän. TomTom Adventurer tulee myyntiin TomTom Touchin tavoin myyntiin lokakuussa. Sen suositushinta on noin 300 euroa.