Uusimmat

TouchWizin seuraava versio videoesittelyssä – entistä pelkistetympi käyttöä helpottavilla yksityiskohdilla

28.06.2016 16:06 Juha Kokkonen

Italialainen HDBlog.it on julkaissut videoesittelyn Samsungin TouchWiz UX -käyttöliittymän seuraavasta versiosta, joka kantaa tiettävästi ”Grace UX” -koodinimeä. Videolla on esitteillä Koreassa betatestaajille jaettu versio, joka on tarkoitettu Note 5 -puhelimelle.

touchwiz-grace-1-280616

Kuten videolta voi huomata, Samsung on tehnyt TouchWizin uusimmasta versiosta entistä virtaviivaisemman ja hillitymmän näköisen. Lisäksi käyttöliittymässä on hyödynnetty aiempaa enemmän läpikuultavia taustaefektejä, joita on nähty jo aiemmin mm. edge-mallien sivuvalikossa. Uutta on myös Nova Launcherista tutut pyyhkäisyeleet, joilla kuvaketta pyyhkäisemällä voi avata kontekstivalikon yleisimmille lisätoiminnoille.

touchwiz-grace-2-280616

Asetusvalikon ulkoasua ja asettelua on tiivistetty niin, että näkyvissä on aiempaa enemmän sisältöä. Lisäksi kuvakkeisiin on lisätty värejä ja alakohdissa on Android N:stä tutut selitteet. Kotinäkymässä widgettien löytämistä ja poistamista on helpotettu ja taustakuvien sekä teemojen käyttöliittymä on yhtenäistetty.

Halukkaat Note 5 -puhelimen omistajat (joita ei juurikaan Suomesta löydy) voivat ladata uuden TouchWizin beetaversion XDA Developersin foorumilta.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat