Tuoreet huhut 4-tuumaisesta iPhonesta: Ei 3D Touchia

29.02.2016 17:39 | Petrus Laine

20160229iphone1

Tuttu vuotosivusto NowhereElse on julkaissut tuoreita huhuja koskien Applen tulevaa 4-tuumaista iPhonea. 4-tuumainen iPhone on esiintynyt aiemmin huhuissa muun muassa nimillä iPhone 7c, iPhone 6c ja iPhone 5SE. Tuoreimpien väitteiden mukaan sen lopullinen nimi tulisi olemaan iPhone SE ilman mitään numeroa.

NowhereElsen mukaan iPhone SE:stä ei tulisi löytymään lainkaan tukea 3D Touch -ominaisuudelle. Väitteen hän perustaa vuodettuihin kuviin, joissa näkyy tulevan puhelimen näyttöpaneeli ja sitä ympäröivät rakenteet. Rakenteissa ei näy 3D Touch -ominaisuuden vaatimia sensoreita. Yksi mahdollisuus on toki siinä, että Apple olisi sijoittanut ne paremmin piiloon katseilta, mutta todennäköisenä voidaan pitää myös halua tehdä pesäeroa edullisempien ja kalliimpien iPhone-mallien välille.

20160229iphone2

Lisäksi NowhereElse on saanut käsiinsä kaksi eri piirrustusta iPhone SE:stä. Niiden mukaan Apple olisi testannut puhelimesta kahta erilaista mallia, joista toinen on 2 millimetriä leveämpi ja korkeampi, kuin toinen. Lisäksi piirrustuksien mukaan eri prototyypit eroavat takakameran LED-salaman aukon suhteen. Leveämmässä mallissa LED-salaman aukko on korkeahko, mikä viittaisi perinteiseen tupla-LED-salamaan. Kapeammassa mallissa salaman aukko on puolestaan pyöreä ja halkaisijaltaan huomattavan suuri.

NowhereElse, iPhone OS: The first pictures of the front of the iPhone 5SE (Google Translate)