Turing Phone Appasionato on titaaniakin kovempi

16.04.2017 14:05 |

Erikoisilla liikkeillään mainetta kerännyt Turing Robotics Industries on julkistanut uuden puhelinmallin. Turing Phone Appasionato -mallissa hehkutetaan etenkin sen valmistusmateriaaleja. Runko on valmistettu Kalifornian teknologisen instituutin kehittämästä uudesta ”liquidmorphium”-metallista, joka on kovempaa kuin titaani. Kovan rungon lisäksi puhelin on vielä päällystetty timantinkaltaisella hiilellä (DLC).

Sisuskalujen osalta yllättävää on, että puhelimen järjestelmäpiirinä on vain Snapdragon 821. Käyttöjärjestelmä on Android 7.1.1. ja puhelimen valmistajaksi kerrotaan Turingin yhteistyökumppani, kiinalainen TCL Communication.

Ulkokuoren lisäksi valmistaja ylpeilee laitteen ohjelmistolla. Turingin omat ohjelmistot vastaavat laitteen tietoturvasta, ja lisäksi käytössä on ensimmäistä kertaa mobiililaitteessa tarjottava ”Sir ALAN”-tekoäly. Digitaalisesta concierge-palvelusta ei ole vielä paljastettu paljoakaan, mutta sen pitäisi tarjota käyttäjälle vastaava digiapuri kuin Amazon Alexa tai Google Home.

Kaupoista nyt julkistettua uutuutta saa vasta syyskuussa. Edullisempi ”elite edition” irtoaa noin tuhannella eurolla ja kalliimpi ”premium luxury edition” on hinnaltaan noin 500 kalliimpi. Erot mallien välillä ovat ilmeisesti puhtaasti ulkoisia, spekuloi Androidheadlines.