Turing Phonen toimitukset alkavat 12. heinäkuuta

28.06.2016 19:42 Juha Kokkonen

Turing Phone

TRI (Turing Robotic Industries) ilmoitti hetki sitten julkaisemassaan tiedotteessa aloittavansa Turing Phone -älypuhelimensa toimitukset 12. päivä heinäkuuta. Monen laitteen ennakkotilanneen kärsivällisyyttä on koeteltu, sillä toimitusten alkamispäivä on lykkääntynyt useaan otteeseen. Alun perin Turing Phonen toimitusten piti alkaa jo viime vuoden lopulla ja siitä syystä yritys kiitteleekin tiedotteessaan asiakkaidensa tukea.

Tiedotteen mukaan yksi lykkääntymisien pääsyistä on puhelimen kuorien valmistusmateriaali – TRI Alloy214 – joka on zirkoniumista, alumiinista, kuparista, nikkelistä ja titaanista koostuva metalliseos. Lisäksi yritys kehuu Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmän tuomia etuja mm. Turing Phonen tietoturvakeskeisen lähestymistavan kannalta.

Tiedotteen mukaan ensimmäinen erä lähetettäviä Turing Phoneja on ”arviointilaitteita”, jotka käyttäjät saavat vaihtaa vuoden loppuolella ilmaiseksi puhelimen päivitettyyn Snapdragon 820 -piirilliseen versioon. Vaihtomahdollisuus koskee vain vuonna 2015 puhelimensa ennakkotilanneita. Kun puhelin on lähetetty, ennakkotilaaja saa sähköpostiinsa lähetyksen seurantatiedot. Ennakkotilatun puhelimen voi edelleen perua ja TRI lupaa maksaa sen hinnan takaisin 10-15 työpäivän kuluessa.

Helmikuun alussa TRI ilmoitti vaihtavansa Turing Phonen käyttöjärjestelmän Androidista Sailfishiin ja vielä saman kuun lopussa se kertoi aloittavansa puhelimen valmistuksen Salossa kevään aikana. Lisätietoja Turing Phonesta voi etsiä valmistajan tuotesivuilta.