Ulefonen uutuusmalli kuvaa 4K-videoita bokeh-efektillä

30.05.2017 19:28 | Muropaketin toimitus

Pienikennoisilla kameroilla ja puhelimilla ei pitkään voinut kuvata kuvia, joissa olisi käytetty ns. ”bokeh”-efektiä. Taustan sumeaksi jättävä, mutta varsinaisen kohteen pikselintarkasti kuvaaminen olikin pitkään vain isokennoisten järjestelmäkameroiden herkkua. Sittemmin efektiä on toteutettu onnistuneesti myös mobiilimaailmassa, joko ohjelmallisesti tai kahta kamerakennoa hyväksikäyttäen. Ulefone lupaa uuden Gemini Pro -mallinsa kuvaavan myös bokeh-videoita 4K-resoluutiolla.

Temppua varten puhelin on varustettu kahdella 13 megapikselin kennolla, joista toinen on mustavalkoinen ja keskittyy syvyysinformaation tallentamiseen. Yrityksen julkaisemalla demovideolla ominaisuus toimii toisessa demopätkässä vähän miten sattuu, videolla puhuvan aasialaisnaisen pää on kuin huonolaatuinen videoefekti taustan päällä. Fidget spinnerin pyörittelyä lähikuvassa esittelevässä pätkässä ominaisuus sitä vastoin näyttäisi toimivan uskottavasti.

Valmistaja suosittelee ominaisuutta käytettäväksi vain ilman digitaalista zoomia.  Bokeh-kuvauksen mahdollistaa Gemini Pro-mallista löytyvä Helio X27-järjestelmäpiiri, ja sen 875 megahertsin Mali-T880 -GPU.

Puhelin on tulossa ennakkotilattavaksi toukokuun 31. päivänä.