Uudet iPhone 7 -mallit iFixitin purettavana: Pieniä parannuksia ja suojaukset vedeltä

19.09.2016 11:36 | Juha Kokkonen

ifixit-iphone7-plus-teardown-2-190916

iFixit-sivusto on päässyt työkaluineen käsiksi toisen sukupolven Apple Watchin ohella myös molempiin iPhone 7 -malleihin. Molemmissa malleissa suurimmat rakenteelliset uudistukset liittyvät vesisuojaukseen, jonka myötä rakenteen liimausta on vahvistettu ja kuoren aukkoihin on lisätty kumitiivisteitä. Lisäksi maininnan arvoisena seikkana Lightning-portin rakennetta ja kiinnitystä on vahvistettu, sillä kuulokeliitännän poistumisen myötä se kokee aiempaa enemmän rasitusta.

Kuulokeliitännältä vapautunut tila on hyödynnetty mm. Taptic Engine -värähdysmoottorin koon kasvattamiseen, jolla simuloidaan nyt myös mekaanisesta kapasitiiviseksi muuttuneen kotinäppäimen painallustuntumaa. Maininnan arvoisena seikkana sormenjälkitunnistimen sisältävä kotipainike on edelleen irrotettavaa mallia, vaikka se ei olekaan toteutukseltaan fyysinen näppäin.

ifixit-iphone7-teardown-190916

iPhone 7:n sisällä erillismaininnan arvoisia seikkoja on mm. akku, joka on kooltaan 1960 mAh (7,45 Wh), eli selvä parannus 6s:n 6,55 wattitunnin akkuun. Lisäksi akku on tehty helposti vaihdettavaksi, sillä sen alapinnassa on käytetty vetämällä irtoavia liimaliuskoja. LPDDR4 RAM -muistia on kaksi gigatavua.

ifixit-iphone7-plus-teardown-190916

iPhone 7 Plussan akku on puolestaan kapasiteetiltaan 2900 mAh (11,1 Wh), eli hieman suurempi kuin edeltäjässä (10,45 Wh) ja saman kokoinen kuin kahden vuoden takaisessa iPhone 6 Plussassa. iPhone 7:n tapaan myös iPhone 7 Plussan akun irrottaminen puhelimen rungosta on tehty helpoksi vedettävien liimaliuskojen avulla. Erona pienempään sisarmalliin A10-järjestelmäpiirin parina on kolme gigatavua LPDDR4 RAM -muistia. Puhelimen kaksoiskameraratkaisussa kameramoduulit on sijoitettu yhteiseen metalliseen kehykseen.

Kokonaisuutena iFixit antaa molemmille iPhone 7 -malleille korjattavuusarvosanaksi kohtalaisen hyvin 7/10 pistettä. Plussaa laitteet saavat akun suoraviivaisesta vaihdettavuudesta sekä kapasitiivisen kotinäppäimen vähäisestä korjaustarpeesta. Negatiivisina seikkoina vesieristys hankaloittaa laitteen avaamista ja Apple on vaikeuttanut yleisimpien korjauskohteiden, eli akun ja näytön vaihtoa erikoisia kolmisakaraisia ruuveja käyttämällä.

Muropaketin uusimmat