UUSIMMAT

Uusi Apple Watch iFixitin purettavana – akun kapasiteetti kasvanut yli 30 %

19.09.2016 08:42 | Juha Kokkonen

ifixit-apple-watch-series-2-190916

iFixit-sivusto on julkaissut purkuartikkelin perjantaina myyntiin tulleesta toisen sukupolven Apple Watchista. Kellon avaaminen on hankalampaa kuin aiemmin, sillä uimisen kestävän vesisuojauksen myötä kelloa kasassa pitävä liima on aiempaa vahvempaa.

Laitteen sisältä löytyviin komponentteihin ei ole tehty merkittäviä muutoksia, mutta niiden sijoitusta on hieman hienosäädetty. Positiivisena suuntauksena sisäiset kaapeloinnit ovat aiempaa helpommin irrotettavissa ja niiden helpottamiseksi täysin koteloitu SiP-piirilevy on käännetty ympäri. Taptic Engine -värinämoottori on kooltaan aiempaa suurempi.

ifixit-apple-watch-series-2-2-190916

Positiivisena havaintona tiukasti paikalleen liimattu akku on Series 2 -mallissa kapasiteetiltaan 273 mAh (1,03 Wh). Ensimmäisen sukupolven mallin akun kapasiteetti oli 205 mAh, joten Series 2 -malliin akun kokoa on kasvatettu mukavat 33 %. Sillä on todennäköisesti kompensoitu suorituskykyisemmän prosessorin, GPS:n ja kirkkaamman näytön virrankulutusta. Huomionarvoista on, että iFixitin purettavana oli 38 mm versio, jonka akku on 42 mm versiota pienempi.

Kokonaisuudessaan Apple Watch Series 2 saa iFixitiltä korjattavuusarvosanakseen hyvää keskitasoa edustavan 6/10 pistettä. Kunhan tukevasti liimatun laitteen saa avattua, on näytön ja akun vaihtaminen mahdollista. Vedenkestävyyden säilymisestä avaamisen jälkeen ei kuitenkaan ole takeita. Miinusta laite saa hankalista pienistä kolmikärkikantaisista ruuveista, mikrojuottamista vaativasta kaapeleiden vaihdosta sekä piirilevytason korjausten mahdottomuudesta.